‘Gıdaya Saygı’ taahhüdünü Berlin’de yineledi

Güncelleme Tarihi:

‘Gıdaya Saygı’ taahhüdünü Berlin’de yineledi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2017 12:39

Elektronik ev aletleri üreticisi Grundig’in 6 ülkede 3 bin kişiyle yaptırdığı sürdürülebilirlik ve gıda israfıyla ilgili araştırmaya göre, 50 yıl içinde küresel bir gıda krizi yaşanabilir.

Haberin Devamı

GRUNDIG’ten yapılan açıklamaya göre şirket, Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA’da ‘Respect Food?’ (Gıdaya Saygı) felsefesiyle gıda israfıyla mücadele taahhüdünü yineledi. Şirket, fuarda Massimo Bottura ve Tüketici Psikoloğu Dimitrios Tsivrikos’un katılımıyla bir etkinlik düzenledi. Bu kapsamda Grundig’in sürdürülebilirlik ve gıda israfıyla ilgili yaptırdığı yeni bir araştırmanın sonuçları da değerlendirildi.
İngiltere merkezli Morar araştırma şirketi ile Almanya, İngiltere, İsveç, Türkiye, İtalya ve Fransa olmak üzere toplam 6 ülkede 3 bin kişinin katılımıyla yapılan araştırma, çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.
Araştırmaya göre tüketicilerin yüzde 94’ü daha sürdürülebilir bir yaşam istiyor, ancak üçte ikisi bunu uygulamaya zamanının olmadığını ya da nasıl yapacağını bilmediğini söylüyor.

Haberin Devamı

KENT YAŞAMI ZORLAŞTIRIYOR
Araştırmada, tüketicilerin büyük bölümü gıda israfının önemli bir çevre sorunu olduğunu dile getirirken, üçte birinin de ayda 4 kilogram gıda israf ettiğini kaydetti. Tüketicilerin yüzde 90’ı israf ettiği gıda miktarından endişeli olsa da, yoğun tempolu kent yaşamı bu alışkanlıklarını değiştirmelerini zorlaştırıyor.
Araştırmadan çıkan en çarpıcı sonuçlardan biri de tüketicilerin gelecek 50 yıl içinde küresel bir gıda krizi yaşanmasından endişe etmesi oldu.

ARÇELİK DE KATILACAK
Arçelik A.Ş. Kurumsal İletişim Direktörü Zeynep Özbil de Grundig ile gıda israfına karşı çözümün bir parçası olmak için adımlar attıklarını söyledi. Fark yaratan projelerle insanların yaşamlarına katkı sağlamayı hedeflediklerini aktaran Özbil, ‘Gıdaya Saygı’ felsefeleri ve sürdürülebilir bir şirket olma taahhütleriyle daha iyi bir gelecek sağlamaya odaklandıklarını dile getirdi.

DÖRT AŞEVİ PROJESİ BAŞLATILDI
Grundig ile dünyaca ünlü şef Massimo Bottura’nın kurucusu olduğu ‘Food for Soul’ (Ruhun Doysun) girişimiyle başlattığı işbirliği kapsamında bir yıl içinde 25 ton gıda israftan kurtarıldı. Dört aşevi projesi başlatıldı ve dünya çapında tanınan 210 şefin desteğiyle 48 bin 300 kap yemek dağıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!