Gıdacılar Irak'a çıkarma yapacak

Güncelleme Tarihi:

Gıdacılar Iraka çıkarma yapacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2018 10:38

Gıdacılar Irak'a çıkarma yapacak

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de genel merkezi bulunan Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB), Irak’a yönelik Gıda Sektörel Ticaret Heyeti düzenleme çalışmalarına başladı.
Heyetin organizasyonunu gerçekleştiren Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, Irak'ın gıda sektörümüzün en büyük pazarı olduğunun altını çizerek, 2017 yılında Irak'a 2,7 milyar dolarlık gıda ihracatı yapıldığını ve Irak'ın yaklaşık 11 milyar dolarlık toplam gıda ihracatımızdan yüzde 25 pay alarak ilk sırada yer aldığını vurguladı.
En önemli pazar olan Irak'ta etkinliği arttırmanın önemini vurgulayan Yamanyılmaz, "Bu amaç için ülkemizin gıda ihracatçıları ile Iraklı alıcıları buluşturmaya karar verdik ve çalışmalara başladık. Heyetimizi, nüfus olarak Irak'ın en büyük ikinci şehri ve Irak'ın tek liman kenti olan Basra'ya gerçekleştirmeye karar verdik. Basra'nın Irak içinde ayrı bir yer var. Bir ticaret şehri olan Basra, ülkeye gelen ürünlerin Kerbela, Necef gibi şehirlere dağıtımının yapıldığı şehir. Basra'da tüm gıda sektörlerimize yönelik bir düzenleyeceğimiz ticaret heyetinde ihracatçılarımızı Irak'ın gıda ithalatçıları ile bir araya getirip ikili iş anlaşmaları yapmalarını temenni ediyoruz" dedi.
10-12 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliğe katılım konusunda çağrı yapan Yamanyılmaz, "Ülkemizin tüm gıda ihracatçılarının katılımını bekliyoruz. En çok ihraç edilen ürün grupları hububat, kanatlı sektörü ve yağlı tohumlar. En çok ihraç edilen ilk 5 ürün ise un, kanatlı eti, yumurta, ayçiçek yağı, bisküvi ve gofret. Özellikle bu sektörlerin katılımını önemsiyoruz. Çok verimli geçeceğine inandığım bu heyete ülkemizden yoğun bir katılım bekliyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!