Gündem Haberleri

GÜNDEM

    Gıda katkı maddeleri bağırsak kanseri nedeni

    Hürriyet Haber
    19 Eylül 1998 - 00:00Son Güncelleme : 19 Eylül 1998 - 00:01

    Çalışmalarını ABD'de sürdüren Gastroenterelog Prof. Dr. Atilla Ertan, doğal olmayan renklendirici ve tatlandırıcılarda, özellikle konservelerde kullanılan koruyucu kimyasal maddelerin kalın bağırsak (kolon) kanserine yol açtığını vurguladı. International Hospital ile Methodist Hastanesi'nin ortak düzenlediği sempozyuma katılan Prof. Dr. Ertan, beslenme alışkanlıkarının kalın bağırsak kanserlerinde önemli bir etken olduğunu söyledi. ABD'de her yıl 600 bin kalın bağırsak kanseri vakasının görüldüğünü ve bu kanserin Türkiye'de de önemli sağlık sorunu haline geldiğini belirten Prof. Dr. Ertan, bol sebze ve meyve yenmesinin koruyucu etkisi bulunduğunu söyledi. Prof. Ertan, sebze ve meyvelerle kepekte bulunan liflerin kanserojen maddeleri tuttuğunu anlattı.






    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı