Gianni Infantino: O paraları geri alacağız!

Güncelleme Tarihi:

Gianni Infantino: O paraları geri alacağız
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2016 18:30

FIFA Başkanı Gianni Infantino, rüşvet aldığı belgelenen eski FIFA yöneticilerine ödenen miktarın iade edilmesi amacıyla ABD'ye çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

FIFA'dan yapılan yazılı açıklamada, ABD tarafından haklarında soruşturma yürütülen ve rüşvet aldığı belgelenen eski FIFA yöneticilerinin elde ettiği miktarın geri ödenmesi konusunda Infantino'nun değerlendirmelerine yer verildi.

Bu durumun kabul edilemez olduğunu savunan FIFA Başkanı Infantino, "Suçu kanıtlanmış sanıklar, FIFA'daki pozisyonlarını suistimal ederek futbola ciddi ve kalıcı zarar verdi. Cebe indirdikleri para, küresel futbola ait ve oyunların gelişmesi ve tanıtımı için kullanılmalı. Uluslararası futbol kurumu olarak FIFA, bu paraları geri istiyor ve ne kadar uzun sürerse sürsün bunları geri almaya kararlıyız" ifadelerini kullandı.

"RÜŞVET İÇİN VERİLEN PARALARIN..."
"Bu suçlular, sadece FIFA'dan değil FIFA'nın programlarından istifade eden futbolcular, teknik direktörler ve taraftarların da paralarını gasp ediyor" diyen Infantino, "Rüşvet için verilen paraların, malikane ve havuz yerine futbol sahası inşa etmek, futbol ekipmanları almak için kullanılması gerekiyordu. Mücevher ya da otomobil alımında kullanılması yerine genç futbolcu ve teknik direktörlerin gelişimine fon sağlamak için kullanılmalıydı. Savurgan pazarlama yöneticilerine vermek için değil" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Infantino, FIFA'nın söz konusu paraları geri alması durumunda uluslararası futbolun gelişimi için kullanacağını da vurguladı.

FIFA, 1998 ve 2010 Dünya Kupası ev sahipliği adaylık sürecinde yöneticilerinin rüşvet aldığını kabullendiği belgeleri, ABD'nin savcılık makamlarına iletmişti.

"OY SATIN ALMA KARŞILIĞINDA 10 MİLYON DOLAR..."
FIFA'dan bugün yapılan yazılı açıklamada, iletilen 22 sayfalık dosyada, ABD tarafından haklarında soruşturma yürütülen eski FIFA yöneticileri Chuck Blazer, Jack Warner ve Jeffrey Webb'in de dahil olduğu 41 yetkilinin organizasyona verdiği maddi zararın karşılanması talep edilmişti.

FIFA'nın raporunda, rüşvet alan yetkililere kurum tarafından yıllar boyunca yapılan maaş ödemeleri, primler, uçuş ve günlük masrafların 28,2 milyon doları bulduğu öne sürülüyor. Güney Afrika'nın 2010'da düzenlediği Dünya Kupası'na ev sahipliği sürecinde FIFA yetkililerinin, oy satın alma karşılığında 10 milyon dolar rüşvet aldığı da savunuluyor.

Haberin Devamı

FIFA'nın ABD'den talep ettiği maddi kayıp miktarının 190 milyon dolardan fazla olduğu tahmin ediliyor. Bu paranın 151,7 milyon dolarlık kısmının, Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF) ve Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) ile bağlantıları bulunan FIFA'nın Brezilya marketinden sorumlu Jose Hawilla ile bağlantısı olduğu iddia ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!