Giacomo Bonaventura: Şampiyonlar Ligi'nde olmamak utanç verici

Güncelleme Tarihi:

Giacomo Bonaventura: Şampiyonlar Liginde olmamak utanç verici
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2015 00:52

AC Milan’ın genç yıldızı Giacomo Bonaventura, Hürriyet’e konuştu. Bonaventura, AC Milan kariyeri ve özel hayatına dair pek çok detaya samimi yanıtlar verirken, Türk futboluna da övgüler yağdırdı.

Haberin Devamı

-Futbola nasıl başladın?
Sadece küçük bir çocuk olduğumu hatırlıyorum. Her zaman içimde futbola dair büyük bir tutku vardı. Bu yolda bana büyük destek veren ailemdi ve onlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Annem ve babam erken yaşlarda benim etrafımda ve gittiğim her yerde yanımda oldular. Hayatımın dönüm noktası ise Arco di Trento ve Favini’nin bana Atalanta’da futbol oynayacağımı söylemesiyle gerçekleşti. Bu benim için büyük bir şoktu ancak çok çalışarak heyecanlanmamaya çalıştım.18 yaşında Serie A’daki ilk maçıma Livorno karşısında çıktım ve o zamana kadar genç takımlarda top koşturdum.

-Kendine örnek aldığın bir futbolcu var mı?
Futbol, takım içinde sıkı çalışma fedakârlık ve sadakat demektir. Ancak gerçek şu ki küçük yaşlarda “10 numara” giyen her futbolcu benim için kahraman demekti. Tüm yaratıcı ve hayal gücü yüksek oyuncular bana ilham verdi. TV’de Rui Costa ve Del Piero’yu izlerdim.

Haberin Devamı

Giacomo Bonaventura: Şampiyonlar Liginde olmamak utanç verici

-En büyük sırrın nedir? Maçlardan önce bir totemin var mı?
Bir sırrım yok. Benim için en önemli şey maça konsantre olmak ve stresi nasıl yöneteceğimi bilmektir. Daha küçük yaşlarda stresle baş etmeyi öğrendim. AC Milan gibi bir takımda olmak bana daha iyi hissettiriyor ve burada herkesin aklında tek bir şey var, kazanmak. Fazla gergin olmak enerjinizi çabuk tüketmenizi sağlıyor. Başlangıçta benim için de durum böyleydi. Sonradan duygularımı yönetmeyi öğrendim ve bu performansıma da olumlu yönde yansıdı.

-AC Milan eski günlerine ne zaman dönecek?
En erken gelecek sezon olarak düşünüyorum. Milan harika bir kulüp. Harika bir başkana ve muhteşem bir yönetime sahip. Bugüne kadar onlar mümkün olan her şeyi kazandı ve yakın zamanda hak ettiği yere yeniden gelecektir.

-Kaka, Seedorf, Pirlo ve Ronaldinho gibi yıldızlardan bayrağı devralmak nasıl bir duygu?
Bu gerçek bir rüya. Çocukken Hollanda Milli Takımı’nı izlerdim. Van Basten, Gullit ve Rijkaard hayranıydım. İnanılmazlardı. Sonra Ancelotti dönemini takip ettim. Harika bir takım ve kazanan bir ruh yarattı. Şimdi bu renkleri giymek için bir fırsatım var. Bu benim için sadece bir rüyaydı.

Haberin Devamı

-Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi finali Milano'da olacak. Katılamayacak olmak neler hissettiriyor?
AC Milan’ın doğal yaşam alanı olan Şampiyonlar Ligi’nde olamaması gerçek bir utanç. Finalin burada oynanacak olması ve bizim Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edemeyecek oluşumuz bizlere büyük bir acı veriyor. Bu sadece bizim için değil AC Milan taraftarları için de oldukça iyi olabilirdi.

Giacomo Bonaventura: Şampiyonlar Liginde olmamak utanç verici

-Atalanta'da şehrin gururu olarak anılıyordun? AC Milan'da da bunu başarabilecek misin?
Orada saygı kazanmanın tek yolu var. Her zaman profesyonel olmanız gerekiyor. Kulübün kurallarına uymalı ve her şeyinizi vermek zorundasınız. Atalanta’da bunu yaptım. Çalıştım, bağlılığımı ve özverimi gösterdim. Bunun sonucunda takım arkadaşlarım ve taraftarların saygısını kazandım. Aynı şeyleri AC Milan’da da başarabilmek için her gün çalışıyorum.

Haberin Devamı

-Türk futbolunu takip ediyor musun?
Türkiye Ligi’ni fırsat buldukça izlemeye çalışıyorum ve önemli bir futbol ülkesi olduğunu düşünüyorum. Bir dönem AC Milan’ı çalıştıran Fatih Terim hakkında çok şey duydum.

-Nutriway ile birlikte beslenme alışkanların nasıl değişti? Kendini formda tutmak için nasıl bir program uyguluyorsun?
Sağlıklı, doğru ve dengeli beslenme her sporcu için önemli bir role sahiptir. Sporcunun performansını doğrudan etkiler. Bu anlamda Nutriway’in antrenman ve sezon için hazırladığı özelleştirilmiş beslenme programı benim için çok önemli. Günlük beslenme programları sayesinde performansım artarken, fiziksel olarak da daha üst seviyelere çıkmamı sağladı.

Haberin Devamı

Giacomo Bonaventura: Şampiyonlar Liginde olmamak utanç verici

-Hobilerin nelerdir?
En büyük hobilerim TV dizileri ve müzik dinlemek. "True Detective" en zevk aldığım dizilerin başında geliyor. İngiliz müziklerini seviyorum. U2, Oasis ve Coldplay’in tarzlarını beğeniyorum.

-En büyük hayalin nedir?
AC Milan’da uzun yıllar kalmak ve takımı Avrupa’nın en üst seviyesine çıkarmak istiyorum.

-Arkadaşların ismini söylerken zorlanıyor mu?
Zor bir isim değil ancak takım arkadaşlarım ve yakın dostlarım beni “Jack” ismiyle çağırmayı tercih ediyorlar.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!