Ghost Recon Wildlands: Kapsamlı bir inceleme

Güncelleme Tarihi:

Ghost Recon Wildlands: Kapsamlı bir inceleme
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2017 21:10

Ghost Recon: Wildlands özellikle E3 2015'te gösterilen tanıtım videosuyla tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. O gün bugündür oyun severlerin sabırsızlıkla beklediği Ghost Recon: Wildlands nihayet karşımızda! Peki Ubisoft bu kez nasıl bir oyun ortaya çıkarmış? Gelin, yeni bir dünyayı ayaklarımızın altına seren bu yapıma yakından bakalım.

Haberin Devamı

Ghost Recon: Future Soldier'ı hatırlarsınız; epey beğenilmişti ve özellikle takım bazlı multiplayer sınıfında büyük bir başarı yakalayan Future Soldier, sonraki dönemlerde çıkacak Tom Clancy's oyunlarına da büyük bir kaynak sağlamış oldu. Beta sürecinde uzun süre kalan Ghost Recon: Wildlands nihayet karşımızda. 

Ghost Recon Wildlands hikayesi 2019’un sıcak bir Temmuz ayının Bolivya’sında geçiyor ve burada bulunan devasa Santa Blanca kartelini çökertmeye çalışıyoruz. Oyun önümüze bir liste koyuyor ve büyük patrona ulaşmadan önce aşmamız gereken kişileri bizlere gösteriyor. Bu insanları araştırmalı, haklarında bilgi sahibi olmadı ve en nihayetinde kartelin derinlerine sızmalıyız.

Ghost Recon Wildlands: Kapsamlı bir inceleme


Oyunda hikaye böyle; ancak oyun bundan ibaret değil elbette. Grafikleri gerçekten de inanılmaz güzel. Yeterli performansı elde edebileceğiniz bir donanıma sahipseniz, sahip olacağınız sonuçlar parmaklarınızı yedirtecek cinsten. Son derece detaylı bir şekilde hazırlanmış olan grafik ayarları menüsünde değiştirdiğiniz her bir seçeneğin oyun dünyası üzerinde nasıl bir etkiye neden olacağını da görebiliyorsunuz.

Oyunun oynanış süresi 50 saati buluyor. Elbette bu süre içinde epey görevlere koşturuyorsunuz. Başlarda görevler güzel başlasa da aslında tüm ister minik ister büyük olsun bossların aynı görevlerin lacivertinden oluştuğunu görmek bir noktadan sonra insanı sıkıyor. 

Ghost Recon Wildlands: Kapsamlı bir inceleme


Oyun aslında 4 kişi için tasarlanmış; bu nedenle siz tek başınıza oynarken yapay zekayla baş başasınız ve açıkçası yapay zeka pek de işe yaramıyor; zira bazı zamanlar yürümeyi bile beceremediklerini söylemeliyiz. Yani işin aslı oyunu tek başınıza oynamak yerine en azından bir arkadaşınızın daha olması oyunun havasını epey değiştiriyor ve oynamak daha bir anlamlı ve eğlenceli oluyor. 

Son teknolojiden de faydalanıyoruz; örneğin drone'lar. Hikaye 2019'da geçtiğinden drone'lar da oyunda yer alıyor. Bölgeyi drone ile taramak, düşmanları işaretlemek taktik açısından iyi oluyor. 

Ghost Recon Wildlands: Kapsamlı bir inceleme


Oyunun zorluğuna gelince... Bazı görevler kısmen evet; ancak oyun gittikçe zorlaşıyor. Sadece karakter özelleştirmesi değil, silah özelleştirmeleri de oldukça iyi.  Aynı karakterimiz gibi, kullanacağımız silahları da parçasına kadar değiştirebiliyoruz. esela bazı silahlarda değişebilecek sadece 5 parça var. Bu parçalara örnek olarak namlu, tetik, nişan, dürbün, şarjör, destek gibi ögeleri verebiliriz. Silahınızı kullandıkça, silahın boyası dökülebiliyor, çamur olabiliyor. Tek bir tuşla bunu temizleyebiliyorsunuz veya o şekilde, “Kullanılmış” bir görünüme sahip olabiliyorsunuz. 

Ghost Recon Wildlands: Kapsamlı bir inceleme

Haberin Devamı

Ghost Recon Wildlands sistem gereksinimleri

Minimum sistem gereksinimleri

Haberin Devamı

İşletim Sistemi: Windows 7 SP1, Windows 8.1, windows 10 (64-bit)

İşlemci: Intel Core i5-2400S @ 2.5 GHz or AMD FX-4320 @ 4 GHz

Bellek: 6 GB RAM

Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX660 / AMD R9 270X 2 GB VRAM

Depolama: 50 GB kullanılabilir alan

Önerilen sistem gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit)

İşlemci: Intel Core i7- 3770@ 3.5 GHz or AMD FX-8350 @ 4 GHz

Bellek: 8 GB RAM

Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX970/GTX 1060 veya AMD R9 390/RX480 4 GB VRAM

Depolama: 50 GB kullanılabilir alan

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!