Gezi Parkı'nın farklı dünyası

Gezi Parkı ile başlayan ve ülkeyi saran eylemler devam ediyor.

Haberin Devamı


Havalar giderek güzelleşiyor, ama sabahları neşeyle kalkamıyorum, yalan yok. Umut var mı derseniz, o da arada gelip gidiyor. “Ne olacak” kaygısı herkes gibi bende de var. Bu durum haliyle iyi gelmiyor bünyeme.


Diğer yandan belki ileride, yaşlılık hallerinde anlatabileceğim böylesi bir eyleme tanık olmanın mutluluğu var.Gezi Parkı’nda gördüğüm dayanışma halini, galiba bunca senedir herhangi bir yerde hiç görmedim.

 

Gezi Parkının farklı dünyası

 

Taksim yayalaştırma projesi bitmeden, Gezi Parkı galiba şimdiden kendi yayalaştırma halini oluşturdu. Parkın içinde gece gündüz konaklayan, kitap okuyan, vakit geçiren insanların, şiddet içermeyen “özgürlük” için verdiği dayanışma göz yaşartıcı. “Lost” dizisi aklıma geliyor, dışarda hayat normal akışında ama parka yaklaşınca, hele içine girince, kendi manyetik alanı içine alıveriyor sizi. Herkes birbirine yardım ediyor, yemekler ikram ediliyor, kesinlikle bambaşka bir dünyaya giriliyor hissi veriyor.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb04f4f018fbb8f8a5b799


Ülke eylemlerle çalkalanırken haftanın en güzel müzik haberi NY’dan geldi. Elif Key Patti Smith ile sürpriz bir röportaj gerçekleştirmiş. Gezi Parkı eylemi artık Türkiye sınırlarından çıkmış, yabancı sanatçıların da merakını çekmiş vaziyette. Şiddeti hiçbir zaman desteklemediğini söyleyen Patti Smith, söyleşide kendi hazırladığı pankartlarla Gezi Parkı’na destek olduğunu göstermiş. Söyleşiyi Elif Key’in blog sayfasından (http://annemlerdeuyumusum.blogspot.com/) okuyabilirsiniz.


Türkiye’deki müzik çevresi de son günlerde olan bitene kayıtsız kalmadı tabi ki. Eylemler başladığında Duman “Eyvallah” adlı yeni yaptığı şarkısıyla sosyal medyada büyük ses getirdi. Ayrıca bundan henüz bir PR yapma kaygısı da gütmedi, bu duruşu bence çok mühim ve birçok sanatçıya örnek olması gerekir diye düşünüyorum. Benzer şekilde Kardeş Türküler “Tencere Tava Havası” adlı şarkısını, Boğaziçi Caz Korosu ise “Gezi Parkı” adlı şarkısını internette paylaştı.

Haberin Devamı


Önceki yazımda da söylemiştim, bu gidişat muhtemelen yakın gelecekte planlanan birçok organizasyona da etki edecek diye. Benzer şekilde yarın Küçük Çiftlik Parkı’nda yapılması planlanan Burn Electronica Festivali de ertelendi.  Zaten Biletix’e girip bir baktığınızda yakın tarihlerdeki tüm aktivitelerde “ertelendi” , “iptal” ibarelerinin çokluğu gözden kaçmıyor.

 


Yazıyı yazarken tarihten hatırladım, geçen sene bugün Madonna İstanbul’a gelmişti, hem de 19 sene sonra. O heyecanımı ve konseri hala unutamıyorum, şimdi bir sene sonra aynı gün ama atmosfer artık bambaşka.


Hani Queen’in şarkısında der ya, şov devam etmeli (Show Must Go On), katılıyorum hayat sürmeli, buna gerçekten inanıyorum, ama umudu kaybedersek, şov da kalmaz gibi geliyor. Umarım önümüzdeki günler uzlaşmayı ve huzuru da beraberinde getirir.

 

 

Haberin Devamı

https://twitter.com/hkky

 

Yazarın son yazıları

#4 Haziran 2013 Güneşi beklerken
#31 Mayıs 2013 Caz’ın Sıradışı Çocuğu: Jamie Cullum
#24 Mayıs 2013 Meriç Soylu’ya Buika’lı Veda
#24 Mayıs 2013 Jared Leto Travesti Oluyor
#21 Mayıs 2013 Gençlerin müzik dinleme hakkı ellerinden alınıyor
#17 Mayıs 2013 Depeche Mode konseri ertelendi


YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>

Yazarın Tüm Yazıları