Gevrek ve boyoza zam kapıda

Güncelleme Tarihi:

Gevrek ve boyoza zam kapıda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2017 11:18

İZMİR Pide Gevrek İmalatçıları Odası gevrek, boyoz ve kumru için zam teklifi verdi. Zam için valilik onayı beklenirken, Oda Başkanı Mehmet Şükrü Erişen, 2 buçuk yıldır ilk kez zam teklifi verdiklerini belirtti.

Haberin Devamı


İzmir'le özdeşleşen ve İzmirliler'in her gün kahvaltıda olmazsa olmazı gevrek, boyoz ve kumruya zam kapıda. İzmir Pide Gevrek İmalatçıları Odası artan maliyetleri gerekçe göstererek İzmir Valiliği'ne yüzde 25 fiyat artışI teklifi sundu. Zam talebiyle ilgili konuşan İzmir Pide Gevrek İmalatçıları Odası Başkanı Mehmet Şükrü Erişen, esnafın zor durumda olduğunu belirterek, "Hepimiz piyasalardayız şartları görüyoruz. Her gün devletin zamlarını görüyoruz. Su ve elektrik zamlanıyor. Dövizden kaynaklanan ciddi artışlar var. Esnaf zor şartlar yaşıyor. Az kazanmayı bırak hiç kazanmıyoruz. Bazı durumlarda da kendimiz takviye ediyoruz" dedi. İzmirli unlu mamul üreticilerinin zam meraklısı olmadığını belirten Erişen, "Talebimiz, elektrik, su, kira, un, pekmez, yağ, susam gibi giderlerde oldukça artış olmasından kaynaklanıyor. Piyasa şartları ortada. Vatandaş zamma tepki gösteriyor, satışlarımız düşüyor. Zam yapmak istemiyoruz ancak bir yerde de mecbur kalıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Gevrek ve boyoza zam kapıda

 


Yaklaşık 2 buçuk yıldır zam yapmadıklarını belirten Erişen, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gevrek, boyoz ve kumru için yüzde 25'lik zam teklifimiz var. Tabii ki bizim istememiz yetmiyor. Valimiz uygun gördüğü takdirde yapacağız. Vatandaşın sağduyulu olmasını bekliyoruz. Bir un çuvalına iki sene içinde 40 lira zam geldi. Mal sahibi yüzde 10'u beğenmiyor. İki senedir üst üste kiralara yüzde 20 zam oldu. İşçi maliyeti yüksek. Eskisi gibi kalifiye eleman yetişmiyor. Kalifiye elemanın da ücreti yüksek oluyor. Bu fiyatlarla üretici şuan para kazanmıyor. Tezgahta satana yüzde 20- 25 civarında bir kar oranı bırakılıyor. O da gününü idame ettiriyor."

Gevrek ve boyoza zam kapıda


ZAM GELİRSE GEVREK, BOYOZ VE POĞAÇA 1 LİRA 25 KURUŞ OLACAK
Şuan 90 gramlık gevrek 1 lira, 60 gramlık boyoz ve poğaça 1 lira, 90 gramlık kumru ise 2 lira fiyatla satılıyor. İzmir Pide Gevrek İmalatçıları Odası'nın verdiği yüzde 25'lik fiyat artışı teklifi valilik tarafından kabul edilirse, gevrek, boyoz ve poğaça 1 lira 25 kuruş, kumru ise 2 buçuk liradan satışa sunulacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!