Gevaş'ta güvenlik korucuları yemin edip göreve başladı

Güncelleme Tarihi:

Gevaşta güvenlik korucuları yemin edip göreve başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 17:14

Gevaş'ta güvenlik korucuları yemin edip göreve başladı

Haberin Devamı

Seyfettin İDİZ GEVAŞ (Van), (DHA)-VAN'ın Gevaş İlçesi'nde görev yapacak 220 güvenlik korucusu yapılan törenle yemin ederek göreve başladı. 

İlçe Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törene Kaymakam İshak Çınar, Belediye Başkanı Sinan Hakan, askeri personel, kamu kurum müdürleriyle korucular ve aileleri katıldı. Saygı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, 220 güvenlik korucusu yemin etti. Törende konuşan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse, edilen yeminin unutulmaması gerektiğini belirterek, "İçtiğiniz andı bir an bile unutmayınız. Görevinizi en iyi şekilde yapacağınızdan ve yemininize sadık kalacağınızdan hiç kimsenin şüphesi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti sizlerin sarsılmaz omuzlarınızda daima yükselecek ve bayrağımız kutsal topraklar üzerinde ebediyete kadar dalgalanmaya devam edecektir. Görevinizi yerine getirirken muhtaç olduğunuz kanın damarlarınızda olduğunu unutmayınız" dedi.

ŞEHİTLERİ UNUTMAYIN
Belediye Başkanı Sinan Hakan da, şehitlerin unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, "Biraz önce yemin ettiniz. Lütfen 1915'te bu topraklar için şehit olan ve az ileride anıtı bulunan şehit Ahlatlı Ömer Çavuş'u unutmayın. Terör ve teröristler tarafından şehit edilenleri unutmayın. 15 Temmuz'da vatana, millete kast eden alçaklara karşı silahsız bir şekilde göğsünü din ve vatan düşmanlarına siper eden o şehitleri unutmayın. Bu toprakların bizim olduğunu, bizim bir arada barış içinde yaşayacağımızı tüm dünyaya gösterelim. Her davranışınızla herkese örnek olun" dedi.

184 GÜVENLİK KORUCUSU EMEKLİ OLDU
İlçe Kaymakamı İshak Çınar ise, konuşmasına şehitleri anarak başladı. Çınar, "KHK kapsamında ilçemizde görev yapan 184 güvenlik korucumuz emekliye ayrılmış, bunların yerine 220 korucu kardeşimiz görevlendirilmiştir. Aziz gençler, zorunlu eğitimlerinizi tamamlayarak fiilen göreve başlayacaksınız. Bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde ve misafirlerimizin huzurunda silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek, gerektiğinde vatan uğruna canınızı seve seve vererek, namusunuz ve şerefiniz üzerine ant içtiniz. İçtiğiniz bu and ile silah arkadaşlarınızla birlikte bu toprakları beraber müdafaa edeceğinizin bir göstergesidir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!