Gevaşlı gençler, kıyı temizliği yaptı

Güncelleme Tarihi:

Gevaşlı gençler, kıyı temizliği yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2017 10:58

Gevaşlı gençler, kıyı temizliği yaptı

Haberin Devamı

Seyfettin İDİZ / GEVAŞ (Van),(DHA)-  VAN'ın Gevaş ilçesi Kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan etkinlikler kapsamında bir araya gelen 'Gevaş Gençlik Merkezi' üyeleri ile 'Van Gölü Aktivistleri', yöre halkı tarafından serinlemek için yoğun olarak kullanılan sahilde temizlik yaptı.


Gevaş Kaymakamlığı öncülüğünde "Doğa Doğallığıyla Kalsın ve Kütüphanesiz Köy Okulu Kalmasın" projesi kapsamında bir araya gelen gençler Van Gölü sahilinde ve Akdamar Adasında temizlik yaptı. Aileleriyle sahilde piknik yapan vatandaşlar tarafından büyük takdir toplayan gençler, ardından "Eskiyen Kitap Yoktur Paylaşılmayan Kitap Vardır" diyerek köy okullarına kütüphane kurmak için düzenledikleri kitap toplama kampanyası kapsamında evlerinden getirdikleri kitaplarla Akdamar Adasında oluşturdukları okuma halkasıyla önce kitap okudular, ardından üzerinde "Kütüphanesiz Köy Okulu Kalmasın" yazılı kutuya kitaplarını bıraktılar. 


Gevaş'ı ziyaret eden Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Zorluoğlu da Akdamar iskelesinde karşılaştığı gençlerle sohbet ederek yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldı. Gevaş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehdi Tekçe de Van Gölü Aktivistleri ve Gençlik Merkezi üyeleri tarafından yapılan faaliyetlerde kendilerinden desteklerini esirgemeyen Gevaş ilçe Kaymakamı İshak Çınar'a teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!