Gerze Belediyesinde toplu iş sözleşmesi imzalandı

Güncelleme Tarihi:

Gerze Belediyesinde toplu iş sözleşmesi imzalandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 16:04

Haberin Devamı

SİNOP (AA) - Gerze Belediyesi ile Genel İş Sendikası Sinop Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Gerze Belediyesindeki imza töreninde konuşan, Genel İş Sendikası Sinop Şube Başkanı Bülent Eroğlu, sözleşmenin 2016 ile 2018 yıllarını kapsadığını söyledi.

Sözleşme ile çalışanların maaşlarına birinci yıl için yüzde 10, ikinci yıl için yüzde 12 zam yapılmasına karar verildiğini ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bu oranlar yevmiye ve sosyal yardımlara da aynı oranda yansıtıldı. İşçilere her ay 290 lira yemek, 304 lira kira ve 83 lira giyim yardımı yapılacak. Ayrıca işçilerimize ilk yıl için her ay 51, ikinci yıl için ise 112 sorumluluk zammı ödenecek. Su depoları, zabıta ve itfaiye çalışanlarımız için bu rakam ilk yıl için 121, ikinci yıl için ise 281 lira olarak ön görülmüştür. Üniversite mezunlarına da 520 lira sorumluluk zammı ödenmesi kabul edildi."

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Osman Belovacıklı başta olmak üzere daire amirlerine ve iş yeri temsilcisine teşekkür eden Eroğlu, "Belediye başkanımız işçilerimize ve sendikamıza gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Çok güzel bir sözleşme oldu" dedi. .

Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ise sözleşmenin iki taraf için de hayırlı olmasını diledi.

İmza törenine CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz de katıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!