Germanwings uçağını dağa çakan yardımcı pilotun ailesiyle sevgilisine suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Germanwings uçağını dağa çakan yardımcı pilotun ailesiyle sevgilisine suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2016 12:00

İçindeki 149 yolcu ve mürettebatla birlikte Germanwings uçağını Fransız Alpleri’ne çakan yardımcı pilot Andreas Lubitz’in ailesi ve kız arkadaşına suç duyurusunda bulunuldu. Kazada kızını, torununu ve kızının erkek arkadaşını kaybeden Klaus Radner, Lubitz’in ailesinin ve sevgilisinin de insanların ölmesinden sorumlu olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

KLAUS Radner, savcılığı verdiği dilekçede, ailesinin ve kız arkadaşının Andreas Lubitz’in psikolojik hasta olduğunu ve depresyon tedavisi gördüğünü bildiğini, buna rağmen sustuğunu, bu yüzden de suç ortağı olduklarını savundu. Uçağın soruşturma dosyasındaki bilgilere göre, yardımcı pilotun annesi, uçağın düşürülmesinden yaklaşık bir ay önce doktora giden oğluna refakat etti. Kız arkadaşı da sorgulama sırasında verdiği ifadesinde Lubitz’in psikolojik rahatsızlığının bulunduğunu bildiğini anlatmıştı.

Germanwings uçağını dağa çakan yardımcı pilotun ailesiyle sevgilisine suç duyurusu

SAVCI İNCELİYOR
Pilotun ailesinin ve kız arkadaşının neden sustuğunun ortaya çıkarılmasını isteyen Radner, “Amacım suça ortak olanların sorumluluğu alması” dedi. Klaus Radner, daha önce de Lubitz’i psikolojik tedavi görmesi için sevk eden doktor hakkında da suç duyurusunda bulunmuştu.
Savcı Christoph Kumpa ise “Dilekçeyi aldık. Soruşturma çerçevesinde incelenecek” dedi.
149 ÖLÜME YOL AÇMIŞTI
Alman yardımcı pilot Andreas Lubitz, 24 Mart 2015’te, Germanwings’in Barcelona’dan kalkıp Düsseldorf’a inmesi planlanan yolcu uçağını Fransız Alpleri’ne çakmıştı. Olayda Türkiye kökenli Muradiye Çelik’in de bulunduğu 149 yolcu ile mürettebat hayatını kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!