Gerilimin eksik olmadığı 7 polisiye film

Güncelleme Tarihi:

Gerilimin eksik olmadığı 7 polisiye film
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2016 15:37

Türü ve yapısı itibariyle gerilimin eksik olmadığı, her an izleyiciyi diken üstünde tutan, hikayesini suç ve suçlu üzerinden anlatan izlemeye değer 7 polisiye filmi bir araya getirdik.

Haberin Devamı

Polisiye filmler daha çok işlenen cinayetler ve bu cinayetlerin polis ya da dedektif tarafından araştırılması, aydınlatılmasına dayanıyor. Dedektif hikayeleri ve polisiye romanlardan beslenen polisiye filmler; polis-gangster çatışmaları, soygun hikayeleri, suçluların polis tarafından kovalandığı aksiyon ve gerilimin eksik olmadığı yapımlardır. Gerilimin eksik olmadığı izlemeye değer polisiye filmlerini bir araya getirdik.

 

MANHUNTER / İNSAN AVCISI - 1986

Gerilimin eksik olmadığı 7 polisiye film

Thomas Harris tarafından yazılan roman serisinin ilk uyarlaması Manhunter, efsane Hannibal üçlemesinin ilk ayağı. Michael Mann'in yönetmen koltuğunda oturduğu film 80'li yılların kült polisiyelerinden. Film, psikopat düşünce tarzını çözme konusunda yetenekli olan FBI ajanı Will Graham'ın ünlü katil Dr. Hannibal Lecter'ın da yardımıyla Kızıl Ejder adlı caninin peşine düşmesini işliyor. Filmde William Petersen, Kim Greist, Joan Allen, Brian Cox gibi isimler yer alıyor.

 

Haberin Devamı

HARD-BOILED - 1992

Gerilimin eksik olmadığı 7 polisiye film

Aksiyon filmlerinin usta ismi John Woo'nun kamera arkasına geçtiği Hard-Boiled, polisiye ve aksiyon harmanlamasına en iyi örnektir. Silah kaçakçılarına karşı birbirinden bağımsız iki polisin mücadelesinin anlatıldığı filmde Yun-Fat Chow, Tony Chiu Wai Leung, Teresa Mo, Philip Chan, Anthony Chau-Sang Wong gibi isimler yer alıyor. 

 

POINT BREAK / KIRILMA NOKTASI - 1991

Gerilimin eksik olmadığı 7 polisiye film

2015 yılında yeniden çevrilen filmler arasına katılan Point Break, yüzlerine geçirdikleri maskelerle Los Angeles'ta banka soymaya başlayan bir çete ve çetenin içine sızan bir FBI ajanının hikayesini anlatıyor. Çeteye sızan polis figürü, polis-çete çatışması, takip sahneleri ve bunlarla birlikte adrenalin sporlarının da işin içine girmesi Point Break'ı diğer filmlerden ayrı kılıyor.

 

Haberin Devamı

LES RIVIERES POURPRES / KIZIL NEHİRLER - 2000

Gerilimin eksik olmadığı 7 polisiye film

Jean Christophe Grangé tarafından yazılan polisiye romandan beyaz perdeye adapte edilen Kızıl Nehirler, görevini kötüye kullanan tecrübeli polis müfettişi Niemans ve yardımcısının korkunç bir şekilde işlenen seri cinayetleri çözme çabasına odaklanıyor. Filmde Jean Reno, Vincent Cassel, Nadie Fares, Dominique Sanda gibi isimler alıyor. Yönetmen koltuğunda ise Mathieu Kassovitz oturuyor.

 

EL CUERPO / CESET - 2012

Gerilimin eksik olmadığı 7 polisiye film

Oriol Paulo'nun Lara Sendim ile senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği film, daha önce eşini kaybeden ve travmayı üzerinden atlatamayan dedektif Jaime Pena'nın, morgdan kaybolan iş kadını Mayka'nın cesedini bulma çabasını anlatıyor. Filmin, José Coronado, Hugo Silva, Belen Rueda, Aura Garrido gibi isimleri bir araya getiriyor.

 

Haberin Devamı

SICARIO - 2015

Gerilimin eksik olmadığı 7 polisiye film

Yönetmen koltuğunda Denis Villeneuve'nin oturduğu film, geçtiğimiz yılın en önemli yapımlarından biri. Emily Blunt, Josh Brolin, Benico Del Toro, Victor Garber Jon Bernthal gibi isimleri bir araya getiren yapım Taylor Sheridan tarafından kaleme alınıyor. Film, FBI Ajanı Kate'in yolsuzluğun ve uyuşturucu savaşlarının içerisine girdiği entrika dolu yolculuğa odaklanıyor.

 

THE CELL / HÜCRE - 2000

Gerilimin eksik olmadığı 7 polisiye film

Mark Protosevich tarafından kaleme alınan Tarsem Singh tarafından yönetmenliği üstlenilen film, polisiye filmlerine fantastik bir bakış açısı getirdi. İzleyiciyi şizofren bir beynin uçsuz bucaksız derin köşelerine götüren The Cell, komada olan seri katilin son kurbanını kurtarabilmek adına geliştirilen bir yöntemle bilinçaltına girmesine odaklanıyor. Film boyunca katil kim sorusu izleyicinin merakını canlı tutuyor. 

 

Haberin Devamı

sinemajor.com Tarafından hazırlanmıştır.

 

BAKMADAN GEÇME!