Geri gel dostum

Güncelleme Tarihi:

Geri gel dostum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

Oyun oynamak güzel de. Şu oyunun bittiğini bir anlasa. 'Gel' deyince size dönse. Boş yere peşinden koşup, soluğunuzu tüketmeyin. O sizden hızlı koşar. Geri gelmesi için eğitim şart. İşte dostunuzun size dönmesi için, uzmanların önerdiği dört yöntem. Deneyin... Ya da peşinden koşmaya devam edin...

Vücut dilini kullanın

Açık şekilde ifade edeceğiniz vücut dili ile ona size geri gelmesini öğretebilirsiniz. Mutlu bir buluşmaya hazırlanın. Sizin onu çağıran sesinizi duymasına ve çevresine bakınmasına rağmen yerinden kıpırdamıyorsa dizlerinizin üzerine çökme zamanı. Böylece çok daha ulaşılabilir olacaksınız. Kollarınızı iki yana doğru açın.

Ellerinizi kullanma zamanı. Köpeği geldiği yere gönderme zamanı. Vücudunuzu köpeğin gitmesi gereken yere doğru çevirerek, ellerinizle o tarafı işaret edin. Aynı zamanda da mesajınızı tekrar edip durun. Sonunda mesajınızı alacaktır.

Yiyecekle kandırın

İhtiyacınız olan aç bir köpek ve biraz yiyecek. Köpeğinize 'Gel' komutunu öğretmek için ilk yapacağınız onu önünüzde oturtmak olmalı. İşaret için elinizi kullanacaksınız. Dört ya da beş parça yiyeceği elinizde tutun. Onu geri çağırmak için kullanacağınız kelimeyi söyleyin ve tasmasından tutarak bir parça yiyecek verin. Öğrenmenin çabuk olması için bir arkadaşınızdan yardım isteyin. Arkadaşınızla yüzleriniz birbirine dönük şekilde aranızda mesafe bırakarak durun. O, köpeğinizin tasmasından tutsun. Geri çağırmak için kullandığınız o kelimeyi söyleyin. Yanınıza koştuğunda, oturmasını bekleyin ve ağzına bir parça yiyecek daha koyun.

Esnek arkadaş

Kısalıp uzayabilen tasmalar ve sevdiği yiyecekler. İhtiyacınız olan işte bunlar. Tasması yardımıyla köpeğinize nereye gitmesi gerektiğini göstereceksiniz. O gittiğinde geri dönmesi için yiyecekleri gösterin. İlk dakikalarda anlamamazlıktan gelecek ve çevresini koklayacaktır. Şimdi onu çağırma zamanı.

Eğer sizi dinler ve hemen geri gelirse ödüllendirmek için yiyecekleri verin. Onu tekrar geri gönderin. Eğer çağrılarınızı anlamamazlıktan geliyorsa, kısalıp uzayabilen tasmaları kullanma zamanı geldi demektir. Tasmayı kullanın. Yiyecekleri gösterin ve çağırın.

Islıkla oyuncak eğitimi

Köpeğinizin en gözde oyuncağı bir numaralı yardımcınız olacak. Oyuncağı elinize alın. Dizlerinizi kırın. Yere oturun. Köpeğiniz size doğru koşmaya ve bakışları kendi etrafında dolaşmaya başladığında, elinizdeki oyuncağı onun görebileceği ölçüde sallamaya başlayın. O size doğru koşarken, üç ya da dört kez ıslık çalın. Köpeğiniz geri döndüğünde oyuncağı yakalamaya çalışacaktır. Ödülüyle oynamasına izin verin. Tekrarların başarıyı garantilediğini unutmayın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!