Geri dönüşümü yapılabilir atıklar toplanacak

Güncelleme Tarihi:

Geri dönüşümü yapılabilir atıklar toplanacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2018 12:00

Geri dönüşümü yapılabilir atıklar toplanacak

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi'ndeki (OKÜ) fakülte binalarına yerleştirilen geri dönüşüm kutuları ile atıklar toplanacak.
Geri dönüşümü yapılabilir atık toplama faaliyeti OKÜ Karacaoğlan Yerleşkesi’nde, öncelikle Mühendislik Fakültesi binasına yerleştirilen 15 adet geri dönüşüm kutuları sayesinde yapılmaya başlandı. Osmaniye Belediyesi’nin de katkı sağlaması ile geri dönüşüm kutuları diğer fakülte binalarına da yerleştirildi. Önümüzdeki günlerde Osmaniye Belediyesi tarafından sağlanacak 40 adet yeni geri dönüşüm kutusu ile de Karacaoğlan Yerleşkesi’nde bulunan herkesin, geri dönüştürülebilir atık toplanmasına katkıda bulunması sağlanacak.
Osmaniye Belediyesi tarafından hazırlanan geri dönüşüm kutularının teslimi sırasında konuşan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Öcal, "Atıklar dünyamızı kirletiyor. Bunların bir miktarının geri dönmüşümü bile hem kirliliği önemli ölçüde azaltıyor hem de ekonomik değer yaratıyor. Bunların olabilmesi için ise bilinçli olunması gerekiyor. Bu bilincin yerleşmesi içinde eğitim kurumlarına önemli görevler düşüyor. İsteğimiz Üniversitemiz Karacaoğlan Yerleşkesi’nin tamamına bu bilinci yerleştirmektir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!