Geri Dönüşüm Malzemeleri Sokak Hayvanlarını Besliyor

Güncelleme Tarihi:

Geri Dönüşüm Malzemeleri Sokak Hayvanlarını Besliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2015 10:51

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NİN İLÇENİN FARKLI NOKTALARINA YERLEŞTİRDİĞİ ÜNİTELERE ATILAN GERİ DÖNÜŞÜM MATERYALLERİ, SOKAK HAYVANLARI İÇİN SU VE YİYECEĞE DÖNÜŞÜYOR.

Çekmeköy Belediyesi’nin ilçenin farklı noktalarına yerleştirdiği ünitelere atılan geri dönüşüm materyalleri, sokak hayvanları için su ve yiyeceğe dönüşüyor.
Çekmeköy Belediyesi, mahalle merkezlerine koyduğu pugemak isimli cihazlar sayesinde, geri dönüşebilen atıklar, sokak hayvanlarına su ve mama olarak geri dönüyor. Geri dönüşebilen materyallerin atılmasıyla çalışan mama istasyonları, hem ekonomiye katkı sağlıyor hem de sokak hayvanlarının yemek ve su ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu ünitelere plastik, cam, atık pil ve metal atıldığında sokak hayvanlarını besleme amacıyla altta bulunan bölüme mama dökülüyor. Böylece bireysel olarak vatandaşların sokak hayvanlarının besleme ya da su vermelerinin yanı sıra bu üniteler sayesinde sokak hayvanları daha hijyenik bir ortamda açlık ve susuzluklarını gidermiş oluyorlar.
Çekmeköy Belediyesi, sokak hayvanlarının beslenmesine katkıda bulunurken aynı zamanda da çevre bilincini oluşturmayı amaçlıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!