‘Geri Dönüşüm’ defilesi

Güncelleme Tarihi:

‘Geri Dönüşüm’ defilesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 13:39

Öğrencilerin gazete, pet şişe ve kapak gibi atık malzemeleri kullanarak hazırladıkları birbirinden zarif elbiseler ‘Geri Dönüşüm’ defilesiyle izleyenlerin beğenisine sunuldu.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi ve Ankara Olgunlaşma Enstitüsü iş birliğiyle öğrencilerin atık malzemeler kullanarak hazırladıkları elbiseler ve aksesuarlar, ‘Geri Dönüşüm’ defilesiyle tanıtıldı.
Ankara Üniversitesi Kampüsü Güneş Meydanı'nda düzenlenen programa katılan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, sağlıklı bir çevre olmadan sağlıklı bireylerin de olamayacağını söyledi. Defilenin, işe yaramayacağı düşünülen pek çok malzemenin değerlendirilip kıymetli hale gelebileceğini gösterdiğini belirten İbiş, "Yeniden değerlendirme sürecini ne kadar güçlendirirsek, dünyaya o kadar katkımız olacaktır" dedi.

‘Geri Dönüşüm’ defilesi

Haberin Devamı

ÇALIŞMA 3 AY SÜRDÜ

Projenin rehberlik ve yönlendirme görevini yürüten Ankara Olgunlaştırma Enstitüsünden Süheyla Önen ise, defiledeki kıyafetleri yaklaşık 3 ay süren bir çalışmayla öğrencilerle birlikte tasarladıklarını dile getirerek, toplanan atık malzemeleri ayıklayıp temizlediklerini ve kullanılabilir hale getirdiklerini ifade etti. Atık malzemelerle de olsa giysilerin ve tasarımların güzelliğini ortaya koymaya çalıştıklarını anlatan Önen, gazeteler kullanarak etekler, pet şişelerden deniz temalı kıyafetler yaptıklarını ifade etti. AA

DÖNÜŞÜM ORKESTRASI KONSER VERDİ

Geleneksel hale gelen ‘Çevre Günleri’ kapsamında yapılan etkinlikte, ‘Geri Dönüşüm’ defilesinin yanı sıra geri dönüştürülen malzemelerle yapılan enstrümanların kullanıldığı ‘Dönüşüm Orkestrası’nın konseri ve Ankara Üniversitesi ADA Dans Topluluğu'nun gösterisi büyük beğeni gördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!