Geri dönmesini iyi biliyor

3-0 olmuştu skor.. Fenerbahçeli futbolcular rakibin gollerini durduramıyor, rakip kaleye gidemiyor, devre arasının bir an önce gelmesi için dua ediyorlardı.. Galatasaraylı oyuncular ise kendilerinden emin, biraz da rakibi küçümseyen tavırlar içindeydi..

Haberin Devamı

İkinci yarı başlarken Fenerbahçe tribünleri sanki 3-0 geride olan değil, önde olan takımın taraftarları gibi alkışladı takımını ve tek bir ağızdan “Fener gol, gol, gol” tezahüratı yapmaya başladı.. Santrayla birlikte yüklendi rakip kaleye Fenerbahçe ve Aykut Kocaman’a geldi top.. sıfıra yakın bir noktadan sol ayağıyla Simoviç’in üzerinden skoru 3-1’e getirdi Küçük Aykut.. Ve o maç Fenerbahçe’nin en önemli geri dönüş karşılaşması olarak tarihe geçti..
Ve dün gece... Bir başka tarihe tanık oldu Fenerbahçe taraftarı.. Üçü penaltıdan olmak üzere 5 gol atan Alex sarı lacivertli forma altında bir maçta en çok gol atan yabancı oldu.. Takımın başındaydı bu kez Aykut Kocaman.. Antalyaspor maçıyla geri dönüş, adeta bir masala dönüştü.. 9 puanlık farkın kapanması farkın kapanması, Beşiktaş ve Galatasaray maçlarının geri dönüşleri, İzmir Atatürk Stadı’ndaki unutulmaz Buca maçı masalın en akılda kalan anlarıydı..
Evet masalın “Beyaz Atlı Prensi” kuşkusuz Alex.. Ama onun aklı kadar, yüreğini ortaya koyanlar da masalın en önemli parçaları.. Emre, Gökhan, Niang, Volkan, Lugano, Stoch, Mehmet, hatta Santos..
Kocaman bir sevinç var Fenerbahçe’de.. Daha lig bitmedi.. Henüz şampiyonluk gelmedi.. Ama bu takımın ortaya koyduğu performans, 17 maçta 16 galibiyet alması, iç sahada 2011 yılında gol yememesi ve bunu kendi içinden çıkardığı bir teknik adamla başarması çok anlamlı..
“Fenerbahçe şampiyon olur mu?” diye soruyorlar.. Galatasaray derbisi öncesi de söyledim.. Fenerbahçe derbiyi kazandı bile, diye.. Fenerbahçe şampiyon oldu zaten.. Kendi özünün arkasında durarak, kendi özüne dönerek.. Bu geri dönüşlerin mimarını kulübeye koyarak..

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Alex’in penaltı atışlarınki soğukkanlılığını

BEĞENMEDiM

Kalesinde 6 gol gören Ankaragücü’nü.

DİKKAT

Mehmet Topuz sezonun tümünde ligin en güçlü oyuncusu ve görünmez kahramanı.

Yazarın Tüm Yazıları