Dört ilde eğitime kar engeli

Güncelleme Tarihi:

Dört ilde eğitime kar engeli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2018 11:49

Adıyaman'ın Gerger, Isparta'nın Keçiborlu, Siirt'in Pervari İlçesi ve Bayburt'ta yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Haberin Devamı

ADIYAMAN

ADIYAMAN’ın Gerger İlçesi'nde taşımalı eğitim yapılan okullar, kar yağışı nedeniyle bugün için 1 gün tatil edildi.

Gerger Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada taşımalı eğitim yapılan okulların kar nedeniyle tatil edildiği belirtilerek, "İlçemizde bulunan köylerdeki ve yüksek kesimlerdeki yoğun kar yağışı nedeniyle Gölyurt, Gürgenli, Ağaçlı, Çobanpınar ve Oymaklı köylerindeki taşıma merkezi olan okullarımızda eğitime 18.01.2018 Perşembe günü 1 gün ara verilmiştir" denildi.

SİİRT

Siirt'in Pervari ilçesinde yoğun kar yağışı dolayısıyla okullar tatil edildi. Pervari Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, etkili kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Kar yağışının devam ettiği ilçe merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 40 santimetreye ulaştı.  Karayolları ekipleri, yol açma ve temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

ISPARTA

Haberin Devamı

ISPARTA’nın Keçiborlu ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime bugün ara verildi.

Keçiborlu’da dün akşam başlayan kar yağışı nedeniyle olası olumsuzluklara karşı eğitim öğretime bir gün ara verildiği belirtildi. İlçede kar yağışının etkisini yitirdiği ancak öğrencilerin sıkıntı yaşamaması için bu kararın alındığı kaydedildi. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri karne törenleri dolayısıyla yarın eğitim öğretimin süreceğini belirtti.

BAYBURT

Bayburt'ta, fırtına beklentisi nedeniyle taşımalı eğitim yapılan okullarda öğrencilere karne verildi. İl Milli Eğitim müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde bugün ve yarın fırtına beklentisi olduğu için taşımalı eğitim veren okulların bugün öğleden sonra, yarın ise tam gün süreyle tatil edildiği bildirildi.
Kararın Bayburt Valiliğinin talimatı doğrultusunda alındığı belirtilen açıklamada, il genelinde taşımalı eğitim verilen okullarda öğrencilerin yarıyıl karne törenlerinin de bugün yapıldığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!