Gerets: Sorunlara karşı kenetlendik

Güncelleme Tarihi:

Gerets: Sorunlara karşı kenetlendik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2006 16:08

Eric Gerets, yaşanan sorunları kısa süre aşmayı başardıklarını ve takımda birlik beraberlik ruhunu sağladıklarını belirtti. Takımdan ayrılmak gibi bir düşüncesinin olmadığını belirten Belçikalı teknik adam Konya'daki olaylarla ilgili olarak da “Böyle bir olayı daha önce hiçbir yerde yaşamadım" dedi.

Haberin Devamı

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Eric Gerets, takımda herkesin işini yapmaya devam ettiğini dile getirerek, ”Profesyonelce işimize bakıyoruz. Bu da takım olarak aramızdaki bağın ne kadar iyi olduğunu gösteriyor. Problemler bize sorun değil, daha çok beraberlik getirdi ve bizi güçlendirdi. Çözümleri de bu şekilde daha rahat buluyoruz” dedi.

Konyaspor deplasmanına giderken çok sayıda eksik oyuncularının bulunduğunu anlatan Belçikalı çalıştırıcı, şunları söyledi: “Afrika Uluslar Kupası'nda, sakat ve cezalı olan oyuncularımız vardı. Ama giderken herkes son derece pozitifti. Gösterdiğimiz mücadeleyle başarılı olmamız da bizi son derece sevindirdi. Takımın genel performansı yüksekti. 90 dakika gösterdiği performansla Ferhat ve oyuna girdikten sonra Aydın mükemmel işler yaparak takıma katkıda bulundu. Bu oyuncular, ileriye dönük ne kadar iyi yolda olduğumuzun göstergesi ve altyapımızın bize ne kadar destek olacağnın kanıtı. Onlar ufkumuzun açık olduğunu ispatı.”

Haberin Devamı

'MAÇLARIN İPTAL BİZİ ÜZDÜ'

Gerets, tüm Türkiye'de etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle Futbol Federasyonu tarafından bu haftaki maçların ertelenmesinin kendileri adına üzücü olduğunu kaydetti. Takımın içinde bulunduğu birlik ve beraberlik havasının önlerindeki maçlarda kendilerine önemli bir destek sağlamasını umduklarını dile getiren Gerets, “Bu yüzden maçların ertelenmesi bizim için iyi olmadı. Zaten burada antrenman şartları oldukça zor. Şimdi daha sıcak bir yerde çalışma veya hazırlık maçı yapma fırsatları araştırıyoruz” şeklinde konuştu.

'SAVUNMAYA STUMF HOCA'

Eric Gerets, defansın önemli oyuncularından Song'un Afrika Uluslar Kupası'nda Kamerun forması giydiği sırada, yerine oynayan Yalçın'ın da sakatlanarak sezonu kapatmasının kendilerini nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine, "Çok acı ama Yalçın'ın ön çapraz bağlarında kopma tespit edildi. Maalesef bizi ikinci yarıda yalnız bırakacak. Stoper olarak Orhan zaten pozisyona alışık. İleriye dönük olarak onu düşünüceğiz. O sorunu da böylece çözmüş oluyoruz. Tabii ki yeni bir sakatlık olmaması lazım, yoksa artık o mevkiye Reinhard Stumpf hocayı ısındırmamız gerekecek" diye konuştu.

Haberin Devamı

'İŞİMİN BAŞINDAYIM'

Konyaspor maçı sonrası uçakta yaşanan olaylar nedeniyle sezon sonu ayrılmayı düşündüğü şeklinde basına yansıyan haberleri yalanlayan Gerets, “Böyle bir şey yok. Tamamen yalan haber. Gerçi böyle gerçek dışı haberler benim için sürpriz olmuyor. 2 artı 1 yıl opsiyonlu sözleşmem var ve tamamını kullanmayı düşünüyorum. Hiçbir zaman da ayrılmak gibi bir düşüncem olmadı. Kovulmadığım sürece ayrılma düşüncem yok” dedi.

'BÖYLE BİR ŞEYİ HİÇ GÖRMEDİM'

Gerets, Konyaspor maçı dönüşünde uçakta yaşanan istenmeyen olaylarla ilgili olarak, “Böyle bir olayı daha önce hiçbir yerde yaşamadım. Ama burasının Türkiye oluduğunu daha önce yaşadığım değişik olaylardan görmüştüm. Bunları daha önce çalıştığımı Almanya ve Belçika'da yaşamam zaten söz konusu değil. Yine de Türkiye o kadar güzel şeylerle dolu ki böyle küçük bir olayı değer olarak almam söz konusu olmaz” ifadelerini kullandı.
Belçikalı teknik adam ayrıca, yönetimin bundan sonraki yolculuklarda özel uçak kullanma kararını da olumlu karşıladığını söyleyerek, zaten normalinin de bu olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

NECATİ: GİDECEĞİME DAİR HABERLER BENİ RAHATSIZ ETTİ

Galatasaray'da, Konyaspor maçı sonrası uçakta yaşanan olayda taraftarların fiili saldırı girişiminde bulunduğu Necati Ateş ise, takımdan ayrılacağı yönündeki haberlerden dolayı büyük rahatsızlık yaşadığını söyledi.
Gerets ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Necati, medyada takımdan ayrılacağı, yaşanan olayların kendisinden para talep eden taraftarları geri çevirmesi nedeniyle olduğu şeklinde yer alan haberlerle ilgili, şunları söyledi: “Bunlar tamamen asılsız. Ben kulübümden memnunum. İki kendini bilmezin yaptıkları için de gitmem. Çok daha kötülerini gördüm ve çok daha kötüleriyle savaştım. Orada sadece bana değil, yöneticilerimize ve hocamıza da yapılan bir davranış var. Zaten iki kişi yüzünden de tüm taraftarlarımızı sorumlu kabul edemeyiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!