Gerets: Liverpool karşısında ilk yarıda kötü oynadık

Güncelleme Tarihi:

Gerets: Liverpool karşısında ilk yarıda kötü oynadık
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2006 01:21

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 3-2 yitirdikleri FC Liverpool karşılaşmasının ilk yarısında çok kötü oynadıklarını belirterek, “Skor 3-0 olunca maç bitti, biz oynamaya başladık” dedi.

Haberin Devamı

Erik Gerets, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, ilk yarıda futbol oynamayı unuttuklarını ifade ederek, “Çünkü ilk dakikalardan itibaren rakibe fazla saygılıydık, oyunumuzu istediğimiz düzeyde sergilemedik. Iliç'in oyunda topla buluşabilmesiyle beraber bambaşka bir ikinci devre gördük ve gerçek futbolumuzu yansıtabildik. 3. golde çok büyük hata yaptık, oyun bitti, biz futbol oynamaya başladık” diye konuştu. İkinci devrede bambaşka bir oyun sergilediklerini anlatan Belçikalı teknik adam, şöyle devam etti:

“Iliç'in oyunda iyi olması ve Ümit'in de dahil olmasıyla gerçek futbolumuza döndük ve etken olmaya başladık. Sonuçta üzülüyoruz, bir türlü bu yenilgiye ağlıyoruz. Ümit, biraz daha pozisyonlarda olsaydı beraberliği yakalayabildik. Tanınmış futbolcuların yaptığı büyük hatalar bizi buraya düşürdü. Galatasaray ile Liverpool arasında farklılıklar çok. Onlarda 90 dakika iletişim var, sürekli konuşuyorlar. Bizde olmayan bu. Oyuncularım arasında iletişim olsaydı birçok sorunu çözerdik. Benim takımımda lider eksik.” Gerets, “Inamoto'nun hastalanması oyunu etkiledi mi?” sorusunu ise “Tabii ki Inamoto ön libero, Iliç orada oynayacaktır. Bu taktiğimizi etkiledi ama hasta olan oyuncuyu buraya getiremezdik” diye yanıtladı. Sportif nedenlerden dolayı Mehmet Topal ve Cihan'ı tercih ettiğini anlatan Gerets, sonradan oyuna giren Hasan Şaş'ın eski günlerine dönmesine çok sevindiğini söyledi.

Haberin Devamı

FC Liverpool Teknik Direktörü Rafael Benitez ise oyuna hızlı bir tempoyla iyi başladıkladıklarını belirterek, şöyle konuştu: “2-0'ı bulduktan sonra işi bitirmiş gibi davrandık, 3-0'dan sonra rahatladık. Ancak Galatasaray 2 gol bularak işimizi zorlaştırdı. Zor bir oyundu ama sonuçta sahadan galibiyetle ayrılmayı başardık. Önemli olan 3 puandı, aldığımız için mutluyuz.” Benitez, “Galatasaray'ın Trabzonspor ile yaptığı maçı izlemedim. Ama orada da uzun bir boylu futbolcunun zor duruma düşürdüğünü duydum, ama ben zaten Crouch'u oynatacaktım” dedi.

ÜMİT KARAN: 2. YARIDA ADAM GİBİ OYNADIK”

FC Liverpool karşılaşmasının ikinci yarısında oyuna giren ve attığı 2 golle takımını ateşleyen futbolcu olan Ümit Karan ise ikinci 45 dakikada farklı bir oyun sergilediklerini ifade ederek, “2. yarıda adam gibi oynadık” diye konuştu.
Ümit Karan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“İkinci yarıda rakip ceza alanı içinde gerçekleşen pozisyonlarda 2 penaltımız verilmedi. Benim vurduğum topta rakip eliyle topu kesti, bu yüzde yüz penaltıydı. Diğer pozisyonda penaltıydı. İspanyol hakem takdir haklarının tamamını rakip lehine kullandı. Sevinç içindeki İngiliz taraftarları gollerimizle susturduk. Böyle oynarsak daha iyi sonuçlar alırız ve gruptan çıkarız.”

Karan, oyuna sonradan alınmasına ilişkin bir soruya ise, “Bu kararı Gerets verir. Onun takdiridir” diye yanıtladı.

ARDA TURAN: BU OYUNLA GRUPTAN ÇIKARIZ

FC Liverpool maçında etkili oynayan futbolcular arasında yer alan Arda Turan da maç sonunda yaptığı değerlendirmede, İngiliz takımına karşı oynadıkları oyunla umutlandıklarını ve gruptan çıkacaklarına inandığını söyledi.
Takıma katkıda bulunmak için çalıştığını anlatan Arda, “Yediğimiz 2. golde hata yaptım. Bu moralimi bozdu. Ataklarımızın boşa gitmesi önce beni ümitsizliğe düşürdü. İkinci yarıda attığımız gollerle ve oynadığımız oyunla moralimiz düzeldi. Son dakikalarda Hakan Şükür de golü bulabilirdi ama olmadı. Bu oyunla
gruptan çıkacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!