Gerets işini bilir

TROMSO'nun genç teknik direktörü Steinar Nilsen yaptığı açıklamada, "G.Saray tecrübeli ama onlardan korkmuyoruz. Maçı kazanacağız" diye açık açık söylüyor.

Tromso'nun cesaretli bir takım olmasına "Bravo" denir. Ama G.Saray'ın başında olan teknik direktör Gerets'in ondan daha da cesur olduğunu herhalde unutuyor.

Gerets'in kıymetini G.Saray yavaş yavaş daha iyi anlamaya başladı. Kendi ülkesi Belçika bile "Gerets gel ve bizi kurtar" diyor. Tromso maçında Gerets oyun felsefesinde hiçbir zaman korkaklığın yeri olmadığını biliyor ve ona göre Galatasaray'ı oynatacaktır.

Şu anda takımda İliç sakat. Oynamayacak. Biliyorum ki, Gerets onun yerine yeni transfer ettiği Heinz'i oraya monte etmesi gerekir. Çünkü formda olan bir Saidou'nun yükünü hafifletir. Altan'da bugüne kadar gösterdiği performansını ortaya koyar. Gerets'in, "Aman ben gol yemeyeyim" diye bir düşünceye kapılacağını hiç sanmıyorum.

Silahları çok

Tromso maçında Gerets'in silahları bol. Hakan var, Ümit var, Necati var, Hasan Kabze var, var oğlu var. Bu dörtlüden hangisi görev yaparsa yapsın, her zaman gol atar. Bir de formda olan Hasan Şaş'ı da eklersek G.Saray'ın orada bırakın mağlubiyeti beraberlik bile alacağını sanmıyorum.

Çünkü, takımdaki bütün futbolcuların uluslararası arenada tecrübesi var. Gerets'te bunu bildiği için önce gol yemeyi değil, oyunu devamlı gol atma üzerine kuracak. İlk kez Gerets'le birlikte Avrupa Kupası'nda oynayacak olan G.Saray'da inanıyorum ki, başarıyla başlayacak ve bunu da sürdürecek.

Belki de eski günlerin dönüşü olacak. Çünkü hem Eric Gerets işini bilir, hem de o maçta forma giyecek olan futbolcular bunlara alışık.
Yazarın Tüm Yazıları