Gerets: Hafta rüzgarlı başladı, rüzgarlı bitti

Güncelleme Tarihi:

Gerets: Hafta rüzgarlı başladı, rüzgarlı bitti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2006 22:38

Haberin Devamı

Gerets, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, herkesin bu haftaki olayları bildiğini ifade ederek, “Bu hafta gerçekten çok hareketli, rüzgarlı başladı, aynen hareketli ve rüzgarlı bitti. Oyuncularımız onlarla konuştuklarımızı yüzde 100 sahaya yansıttılar, bundan dolayı da hepsini kutluyorum” dedi.

Maçtaki bazı dönemlerde gerçekten çok iyi futbol sergilediklerini belirten Belçikalı teknik adam, şöyle devam etti:
“Kırmızı kart olduktan sonra futbol açısından daha rahatladık. Buna rağmen ikinci devrenin başında bocalama dönemi geçirdik. 10 kişi olmasına rağmen rakip gol pozisyonuna girdi. Bunlar istediğimiz olaylar değil, daha fazla çalışmamız lazım. Normal şartlarda bugün çok daha fazla gol de bulabilirdik. Alanlar daha büyüyünce ve tüm futbolcular rahatlayınca, bazen çok ciddi futbol sahaya yansıtılmıyor. Bu 100 sene önce de böyleydi, 100 sene sonra da böyle olacaktır. Bunu da normal karşılıyız.”

“BİR AİLEYİZ”

Gerets, maça sonradan giren oyuncuların, sadece 11 oyuncunun bu işe konsantre olmadığını gösterdiğini vurguladı.
“Aile takımıyız” diyen Erik Gerets, bunu da gösterdiklerini kaydederek, “Kim oyuna girerse girsin görevini yerine getiriyor. Bu rekabet açısından da önemli, önümüzdeki haftalar için umutluyuz” dedi.

“BÖYLE BİR SONUCU BEKLEMEK ZOR”

Gerets, “Bu sonucu bekliyor muydunuz?” sorusu üzerine de ”Böyle bir skorla sahadan ayrılacağımızı çok önceden kestirmek zordur” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Maçtan önce futbolculardan bir reaksiyon beklediklerini bildiren Gerets, “Bu haftaki olaylardan dolayı futbolcuların hırslı olacağını biliyorduk. Belki bunun fazla olmasından dolayı negatiflik olabileceğini de düşünüyordum. Ancak oyuncularımızın gösterdiği performanstan memnunum” ifadesini kullandı. “Fenerbahçe maçlarındaki hakem hatalarını nasıl görüyorsunuz?” sorusunu ise Gerets, “Bu sizlerin görevi, basın olarak objektif olarak değerlendirilmesi gerek. Bu Galatasaray teknik direktörünün değerlendireceği bir durum değil” diye konuştu. Erik Gerets, “Lig 3'üncüsü ile aradaki farkınız açıldı, bu sizi rahatlatıyor mu?” şeklindeki soruyu karşılık, “Bizim hedefimiz ikincilik değildir” dedi. Savunma oyuncularını da değerlendiren Gerets, “Ferhat'ın gidişatı çok çok iyi, Orhan iyi maç çıkardı, Cihan bugünkü ikinci devreden daha iyi futbol oynayabilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Oyuncuların antrenman protestosunu anlayışla karşılamak gerektiğini kaydeden Gerets, şunları söyledi:

“Oyuncuların yanında olduğumuzu zaten her zaman gösteriyoruz. Bizim futbolcumuz taraftarlara, camiaya futbol oynamak istediklerini, sevdiklerini gösterdiler ve maddi sorunların ortadan kalkmasını istediklerini de belirttiler. Tüm problemlerin bir an önce çözülmesini diliyorum.”

Gerets, Song ve Saidou'nun gelmesiyle kimin oynayacağını ileriki günlerin göstereceğini ifade ederek, “Bu benim çok sevdiğim bir durum. Rekabet bu işin tuzudur” dedi.


Maç öncesinde başkan Özhan Canaydın ile görüşme yapmadığını da açıklayan Erik Gerets, Orhan Ak'ın Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildiğinden de haberi olmadığını söyledi.
Galatasaray, Fortis Türkiye Kupası'nda Diyarbakırspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına yarın yapacağı antrenmanla başlayacak.

KALPAR: “MAÇIN 2 KIRILMA NOKTASI VARDI”

Gaziantepspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, karşılaşmada kendileri için iki kırılma noktası olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın 0-0 olduğu dakikalarda kaçırdıkları önemli bir pozisyonun ve oyuncuları Veysel'in kırmızı kartla atılmasının kendileri için 2 önemli kırılma noktası olduğunu kaydeden Kalpar, ”Büyük üzüntü yaşıyoruz. 10 kişi kalmamız bizi sıkıntıya soktu. Yakaladığımız pozisyonları değerlendiremeyince skor bu noktaya geldi. Biz artık bunu unutmak zorundayız” diye konuştu.

Kalpar, ayrıca topa eliyle müdahale ederek ikinci sarı kartını görüp kırmızı kartla oyun dışı kalan Veysel'e de sitemde bulunarak, ”Veysel gibi oyuncu daha dikkatli olmalıydı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!