Gerekeni yaptık

ZOR maçtı. Bosna Hersek’i herkes küçümsedi, ama yabana atılacak gibi oynamadılar.

Tamam kalemizde fazla tehlike yaratamadılar, ama biz de çok iyi oynamadık. Çünkü futbolcularımız olağanüstü stres altındaydı. Hiçbiri sahaya rahat çıkamadı. Kaybetmeme, berabere kalmama, mutlaka kazanma baskısı futbolcularımızı çok etkiledi. Bunu da sergiledikleri futbolla gözler önüne serdiler.

Topu iyi kullanamadık, pres yapamadık. Rahat olmayan futbolcu iyi oynayamaz, dün bu bir kez daha gerçek olarak karşımıza çıktı. Rakip kalemize tehlikeli bir kez geldi, onda da sonuç çıkaramadı. Biz de hücumda fazla etkili değildik. Ortada bir maçtı.

Tamam psikolojik baskı bizi olumsuz etkiledi, ama takımımızda da enteresan olaylar oluyor. Santrfor çıktı, bek oyuna girdi. Bir akın yapıyoruz, top solda Arda’ya geliyor. Bizim en yetenekli oyuncularımızdan biri Arda. İleri gidecek, oyunu hızlandıracakken o geriye dönüyor. Arda kalitesini ve klasını Milli Takım’a veremiyor. Zaten oyun tarzı yanlış, adam durdudarak rakibi geçmeye çalışıyor. Semih bütün iyi niyetine rağmen ileride yetersiz kalıyor. Kafaya çıkamıyor, mücadele edemiyor. Ama sen zaten takım ve oyun anlayışı olarak zaten akın yapıp o topu oraya getiremiyorsan, Semih’in ileride birşey yapması mümkün değil.

Uzun golcü lazım

Bizim ilerideki adamlarımız, Gökdeniz, Arda, Semih, Nihat bunların hepsi kısa adamlar. Bu futbolcular nasıl kafa golü atacaklar. O topu da yerden kullanamıyorsan kötü oynamaya mahkumsun. Nihat tam bir santrfor değil. Bu sıkıntıya bir çözüm bulmalıyız. Gökhan Ünal’ı mı forma sokarız, Hakan Şükür’ü mü tekrar kadroya alırız bilemem. Avrupa Şampiyonası’na gittiğimize göre, bize uzun golcü lazım. Bu hücum hattıyla Avrupa Şampiyonası’nda işimiz zor. Çünkü takımımız iyice kısaldı. Bunların hepsi tabii bir kenarda. Çünkü önümüzde uzun bir süre var.

Kötü oynadık, iyi oynadık, bunlar da sorun değil. Bizim idealimiz bu şampiyonaya gitme hakkını elde etmekti. Elemelere iyi başladık, saçmaladık. Bu maçta da iyi-kötü futbol, Bosna Hersek’in iyi-kötü olması önemli değildi. Bizim ilk hedefimize ulaşmak için bu maçı kazanmamız gerekiyordu, kazandık...
Yazarın Tüm Yazıları