‘Gereken dersi aldık’

Güncelleme Tarihi:

‘Gereken dersi aldık’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2018 15:10

İlk yarının son haftasındaki Adana Demirspor maçında konsantrasyon kaybı yaşadıklarını hatırlatan deneyimli teknik adam, “İkinci yarıda da savaşan, mücadele eden, şartlar ne olursa olsun zirve mücadelesini bırakmayan bir takım olacağız” dedi.

Haberin Devamı

TFF Birinci Lig’deki ilk sezonuna kötü başlamasına karşın, sonrasında yakaladığı çıkışla liderlik koltuğuna oturan Ankaragücü, ikinci yarı hazırlıklarını sürdürüyor. Sarı-lacivertil ekibin Teknik Direktörü İsmail Kartal, hedeflerinin Süper Lig olduğunu ve bunu gerçekleştirmek için, yönetim, teknik ekip ve oyuncu grubu olarak mesai harcadıklarını söyledi. Lige iyi başlayamadıklarını ancak kısa sürede toparlandıklarını hatırlatan Kartal, şöyle konuştu:
“Yeni kurulan, lige yeni çıkan bir takımdık. Hakkında iyi referans aldığım oyuncuları bir araya getirdik. En büyük eksikliğimiz, bu transferlerin hepsini bir anda yapamamaktı. Bu konuda zamana ihtiyacımız vardı. Zamanla bu süreci iyi değerlendirdik. Gelen oyunculara oyun felsefemizi anlattık. Ligin 6. haftası geçilirken bile ilk kez yan yana oynayan oyuncularımız vardı. Ligin ilk 3 haftası zaten forvetsiz ve sağ beksiz sahaya çıktık. Ben, kendime ve ekibime güvenen bir insanım. İlk yarı son hafta deplasmanda oynanan Adana Demirspor maçı hariç, 12 haftalık bir yükselişimiz vardı. Son 1-2 maçta, futbolcularımızın konsantrasyon bozukluğu vardı, o müsabakada yenildik. Bu da bize bir ders oldu. İkinci yarıda da savaşan, mücadele eden, şartlar ne olursa olsun zirve mücadelesini bırakmayan bir takım olacak.”

Haberin Devamı

SÜPER LİGİ HAK EDİYORUZ

Ankaragücü’ne gelme sebeplerinin arasında taraftarın da olduğunu vurgulayan Kartal, “Benim buraya gelme sebeplerim arasında en önemli olanı, köklü bir takım olması ve taraftarın coşkusuydu. Bize gerçekten çok büyük destek veriyorlar. Biz de onlara layık olmaya çalışıyoruz. Süper Lig’i hak eden bir camiayız. Bu yolda çok çalışıyoruz”

TRANSFER İÇİN PARA GEREKİYOR 

Ankaragücü, ikinci yarı öncesinde, iki oyuncusu ile yollarını ayırdı. Doka ve Dieng’in sözleşmeleri sonlandırıldı. Transfer yasağı bulunan Başkent ekibinin bunu kaldırması ve transfer tahtasını açabilmesi için yaklaşık 8 milyon TL’ye ihtiyacı bulunuyor. Daha önceden de sık sık gündeme getirilen bir başka konu ise mevcut kadrodaki oyuncuların çoğuna, içerdeki alacaklarının büyük bölümünün ödenmemiş olması.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!