Gerede Tüneli’nin yüzde 86’sı tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Gerede Tüneli’nin yüzde 86’sı tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2017 01:00

Bolu Gerede’den Çamlıdere Barajı’na içme suyu taşıyacak olan 31,6 kilometre uzunluğundaki Gerede Tüneli’nin yüzde 86’sı tamamlandı. Tünel ile Başkent’in 2050 yılına kadar ihtiyaç duyacağı suyun taşınması planlanıyor.

Haberin Devamı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve Ankara'nın 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını garanti altına alacak Gerede Tüneli'nin yüzde 86'sı tamamlandı. Ankara İçme Suyu 2'inci Merhale Projesi Gerede Sistemi, Gerede Havzası'ndan yıllık 226 milyon metreküp suyu, Çamlıdere Baraj Gölü’ne aktaracak şekilde inşa ediliyor. 226 milyon metreküp su, Türkiye'nin en uzun içme suyu tüneli olan Gerede Tüneli ile aktarılacak. 24 bin 250 metrelik kısmı tamamlanan 31,6 kilometre uzunluğundaki ve 4,5 metre çapındaki tünelle, Ankara'nın 2050'ye kadar olan içme suyu ihtiyacı karşılanacak.

ENERJİ HARCAMAYACAK

Projenin Ankara’ya memba kalitesinde içme suyu sağlayacağını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Şu an itibarıyla fiziki gerçekleşmesi yüzde 86 seviyesinde olan bu projeyle yıllık 226 milyon metreküp su, Çamlıdere Barajı'na cazibeli olarak aktarılacak. Bu proje Ankara'yı çok rahatlatacak son derece önemli bir çalışma" ifadesini kullandı. Ankara'nın büyüdükçe su ihtiyacının da arttığını belirten Eroğlu, şunları aktardı: "Ankara'nın su problemi için projeler yapılmış ancak elektrik tüketimi sebebiyle vazgeçilmişti. Biz de enerji maliyetini ortadan kaldırmak için Gerede Tüneli'ne karar verdik. Gerede'den Çamlıdere Barajı'na gelecek su enerji harcamayacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!