Gercüş'te çobanlık kursu açıldı.

Güncelleme Tarihi:

Gercüşte çobanlık kursu açıldı.
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2016 17:06

- Gercüş'te "Sürü Yönetimi Eleman Yetiştirme" adı altında çobanlık kursu açıldı.

Haberin Devamı

BATMAN (AA) - Batman'ın Gercüş ilçesinde "Sürü Yönetimi Eleman Yetiştirme" adı altında çobanlık kursu açıldı.

Gercüş'te, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Gıdan Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Batman İŞ-KUR Müdürlüğü iş birliğiyle çobanlık kursu açıldı.

Gercüş Halk Kütüphanesi Konferans salonunda başlayan, resmi adıyla "Sürü Yönetimi Eleman Yetiştirme" halk dilinde ise "Çobanlık" olarak bilinen kursa 25 kişinin katıldığı bildirildi.

Kursun amacının, hayvancılığı geliştirmek, hayvan sayısını artırmak ve et ihtiyacını karşılamak olduğu belirtildi.

Kursiyerlerden Ziynettin Daldal, yaptığı açıklamada, kurs sayesinde daha önce bilmediklerini kursta öğrenmeye başladığını söyledi.

Daldal, "Çoban deyip geçmeyelim, çoban dediğin her işten anlamalı. Hayvanları götürüp getirme değildir ve bu şekil yapıldığı takdirde hiçbir verim alınmaz. Hayvanlardan bunun için güzel yerlere götürmesi gerekiyor. Örneğin eskiden hayvanlarımız zehirlendiği zaman karınları şişip ölüyorlardı. Çoğu zamanda bununla karşılaştık şimdi ise kursu bize veren veteriner hekim sayesinde artık müdahalede bulunacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kursiyerlerden Mehmet Emin Yalçın ise, "Bu kurs sayesinde çok önemli bilgiler alıyoruz. 15 gün sürecek olan kursumuzun 4. günüdür. Hayvanlar hastalandığı zaman gereken müdahaleyi yapabileceğiz" dedi.

Bu arada, veterinerler tarafından verilen kursa katılan kusiyerlere aile bütçelerine katkıda bulunmak amacıyla günlük 20 lira ücret verileceği kaydedildi.





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!