Gerçek bir dev

Türk basketbolu ve Türk sporu, Hidayet'le ne kadar gurur duysa yeridir.

Dün Sacramento'da güçlü San Antonio karşısında izlediğim Hidayet, şampiyonluğa oynayan Kings takımının önemli bir parçası olduğunu bizlere gösterdi. Bunu sadece ben değil, karşılaşmayı birlikte izlediğim Basketbol Milli Takımımız'ın teknik patronu Aydın Örs, yardımcısı Çetin Yılmaz ve Menajer Doğan Hakyemez de söylüyor.

Hidayet belki Sacramento'da ilk beş başlamıyor. Ama, aldığı önemli süre içinde üstlendiği görevler ile takımını başarıya götüren isimlerin başında geliyor. Şurası bir gerçek ki, Hidayet takım içinde arkadaşları tarafından hem çok seviliyor, hem de saygı görüyor. Maçtan sonra konuştuğumuz takımın yıldızı Chris Webber, gözlerinin içi parlayarak Aydın Örs'e, ‘‘Çok iyi bir oyuncunuz var. Dünya çapında klas. Ve de çok yetenekli’’ derken, onunla birlikte oynamaktan duyduğu sevinci dile getiriyordu.

GURUR VERİYOR

Hidayet, her şeyden önemlisi savunmasıyla takımına direnç ve tempo getiriyor. Ayrıca zamanında verdiği paslarla atmak kadar, attırmaktan da zevk aldığını herkese gösterip, basketboldan çok iyi anlayan Sacramento seyircisinin de beğenisini kazanıyor.

Hedo, Sacramentoluların öyle bir sevgilisi olmuş ki, onu yere göğe sığdıramıyorlar. Bunları burada görüp, yaşamak bir Türk basketbolseveri olarak gerçekten gurur verici.

Milli Takım teknik patronu Aydın Örs de Hidayet'in bu görüntüsüyle Dünya Şampiyonası'nda çok iyi işler yapacağını söylerken, Hidayet de oynadığı basketbolla hocasına ‘‘Sen hiç merak etme’’ mesajını gönderiyordu.

Kısacası, dün Sacramento'da gerçek bir dev Türk'ü izlemenin ve oynadığı güzel basketbolu alkışlamanın mutluluğunu yaşadık. Helal olsun Hido. Hep böyle devam.
Yazarın Tüm Yazıları