George Soros'tan Trump açıklaması

Güncelleme Tarihi:

George Sorostan Trump açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2017 09:42

Milyarder yatırımcı Soros, Trump'ın seçilmesi ile başlayan hisse senetleri rallisinin sona ereceğini söyledi.

Haberin Devamı

Milyarder yatırımcı George Soros, Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına katılmak için bulunduğu Davos'ta Bloomberg Television'dan Francine Lacqua'ya değerlendirmelerde bulundu.

Soros, Trump'ın regülasyonları azaltacağı ve harcamaları artıracağı şeklindeki seçim vaatlerinde dolayı, Kasım ayında seçimleri kazanmasının ardından hisse senetlerinde görülen rallinin sona ereceğini söyledi.

Haberin Devamı

Soros, Amerika'nın diktatör olabilecek birini başkanlığa seçtiğini, Avrupa Birliği'nin dağılmakta olduğunu, İngiltere Başbakanı Theresa May'in ülkesinin AB'den ayrılamaya hazırlanması ile birlikte görevde uzun süre kalamayacağını ve Çin'in hatta daha da baskıcı bir toplum olacağını kaydetti.

Soros, "Başbakan May'in iktidarını aslında sürdürmesi düşük ihtimal," dedi ve kabinesinin Brexit'in ekonomik etkileri konusunda bölünmüş durumda olduğunu szölerine ekledi.

Soros Fund management'ın başkanı Soros, "Belirsizlik zirvede ve belirsizlik uzun vadeli yatırımın düşmanıdır," dedi ve "Piyasaların iyi gideceğini düşünmüyorum. Şimdilerde halen kutlama halindeler. Ancak gerçek ortaya çıktığında, ağırlığını hissetirecel" şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME!