(Geniş Haber) Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş: "Galibiyetle turu geçmek bizi sevindirir"

Güncelleme Tarihi:

(Geniş Haber) Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş: Galibiyetle turu geçmek bizi sevindirir
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 19:56

(Geniş Haber) Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş: "Galibiyetle turu geçmek bizi sevindirir"

Haberin Devamı

Adriano: "Turu geçmeyi hak ediyoruz"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve futbolcusu Adriano Correia, yarın Olympiakos ile oynayacakları UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanşı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştular.

Tecrübeli teknik adam, kendi sahalarında güzel bir oyun ve iyi bir skor almak istediklerini ifade ederek, "Çeyrek final için bu adımı atmak zorundayız. Bu maçın sonucu her şeyi belirler. Oradaki sonuç iyi ama yeterli değil. Yarın kazanmak istiyoruz. Galibiyetle turu geçmek bizi sevindirir. Çeyrek final heyecanı herkeste var. Bu sorumluluğu taşıyoruz. İşimizin kolay olmadığını biliyoruz. Güçlü bir takım Olympiakos. Deplasmanda daha iyi oynayan bir takım. Gönlümüz turu geçip Nisan ve Mayıs'ta da UEFA'yı görmek istiyoruz. Tolgay cezalı. Marcelo ve Babel'in durumları bugün ve yarın bakıp karar vereceğiz" diye konuştu.

Bugüne kadar her maçın zorlu geçtiği vurgulayan Güneş, "Yarın da zor bir maç olacak. Zorlukları aşarak bugüne geldik. Daha önümüzde çok yol var. Her maç önemli. Yarınki maça da heyecan ve coşkuyla başlamak istiyoruz. Güzel futbol oynamak hedefimiz. Madem ki bu işi yapıyoruz en iyisi olmak için yapacağız. Hak edecek bir sonuç almadık henüz. Takımımız üzerinden diğer takımlar değerlendiriliyorsa bu kulübümüzün büyüklüğünü gösterir. Büyük kalmak şimdi daha da zor. Yarın Türkiye adına da yarışıyoruz. Artı değerler kazanacağımızı biliyoruz. Bütün oyuncularım bu maça hazır" dedi.

Şenol Güneş, "Elimdeki oyunculardan oluşan en iyi 11'i sahaya çıkaracağız. Sakatlık hem de fiziksel sıkıntısı olan oyuncular var onlara göre de karar vereceğiz. Şu anda ciddi boyutta takımı etkileyen bir durum yok. Babel ve Marcelo'nun durumuna göre listeye bakarak ideal 11 için karar vereceğiz, ancak henüz netleşmedi. Marcelo'nun sakatlığı önemli. Tosic'in ayağında dikiş var ancak yine de durumları iyi. İdmana katıldı dün. Ona da karar vereceğiz. Ricardo ligde yoktu. Ama onda sıkıntı zaten yok. Rakibin elindeki kadroya göre de değerlendirme yapacağız. Bütün oyuncularımızın verimli olduğunu düşünüyorum. Herkes hata yapıyor. Yarın herkesten daha az hata yapan ve verimli olan bir oyun istiyorum" şeklinde konuştu.

Ligde Kayserispor ile oynanan maçın temposu ve karşılaşmanın atmosferiyle alakalı gerginlik olduğunu söyleyen Şenol Güneş, ancak bunları aşacak durumda olduklarını söyledi. Deneyimli çalıştırıcı, "Rakibin tecrübeli ve iyi oyuncuları var. Şartlar ne olursa olsun bütün zorluklara aşacak oyuncu kadromuz var. Yarın da bunları aşacağımıza inanıyorum. Taraftarımız yeni stadımız açıldığından beri sürekli yanımızda oldu. Bizden önce orada oldular. Olumlu katkı oldu dolayısıyla. Takımda oynayan oyuncular onlara eşlik etmeye çalıştı. İyi bir ambiyans var. Ama bütün maçları kazandık değil, kaybettiğimiz maçlarda var. Yarınki maçta güzel bir heyecan bekliyorum. Orada bize yardımda bekliyorum. Sürekli rakibi baskı altına almalılar" ifadelerini kullandı.

Genel oyun karakterleri dışına çıkmalarının mümkün olmadığını dile getiren Güneş, "Kendi oyunumuzu oynamak zorundayız. Hücum ve savunma da yapmak zorundayız. Rakip dışarıda hem gol atıyor hem de daha iyi oynuyor. Yarın da o yüzden zor maç olacağını bekliyorum. Bizim oynayacağımız oyun ne kadar iyi olursa işimizde o kadar kolay olur" diye konuştu.

UEFA'nın resmi sitesinde Avrupa Ligi'nin favorilerinden birinin Beşiktaş olduğunu savunmasıyla alakalı soruya Şenol Güneş, şöyle konuştu:

"Uzmanların takımla ilgili övgü yapması sevindirici ama bizim işimiz kolay değil. Henüz ortada bir şey yok. UEFA 4 takım arasında göstermiş olabilir ama keşke birinci gösterseydi. Bu takımı herkes finalde görmek istiyor. Bari şampiyon yapın. Engelleri iyi görür aşarsak gideceğimiz yol orası. İlk maçımız yani yarın ki maçımız önemli. Sonrası Allah kerim. Hedefimiz bugünden itibaren Olympiakos maçına hazırlanmak. Yarın da çeyrek finale kalmak. Uzağa bakarken önümüz görmezsek sıkıntı yaşarız."

Tosic'e darbe aldıktan sonra dikiş atıldığını vurgulayan Şenol Güneş, "Oynamasına mani durum yok. Ryan Babel'in kasığında sıkıntı var olmayabilir, olabilir de. Marcelo kısa vadede bugün ilk defa düz koşu ile test edilecek. Sağlıksızsa oynamasını istemem. İki oyuncunun soru işareti var. Yarına kadar aksilik çıkmazsa bunlar var. Soru işaretleri var yani" dedi.

ADRİANO: "TURU GEÇMEYİ HAK EDİYORUZ"

Siyah-beyazlı futbolcu Adriano Correia'nın ise öne çıkan sözleri şöyle;

- Zor bir maç olacak. İlk maçta birbirinden ayrı iki yarı oynadık. Yarın ev sahibi avantajını kullanmak istiyoruz.

- Dikkatli olmalıyız. Herkesin yüzde yüzle oynaması gereken bir maç olacak.

- Hocam bana güven ve özgürlük verdi yeteneğimi göstermem için.

- Marcelo önemli bir oyuncu. Oynayacak mı bilmiyorum. Yarın herkes inanmalı ve tam performans göstermeli.

- Önümüzde uzun ve zor bir yol var. Sıkı çalışarak devam edersek bir başarıya ulaşabilir ve kutlama yapabiliriz.

- Rakibe saygı duyuyoruz. Turu geçmeyi hak ediyoruz. Maçtan sonra galibiyeti ve turu kutlamak istiyoruz.

SON ÇALIŞMA YAPILDI

Bu arada Beşiktaş, Olympiakos ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı.

Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde son idmanda sakatlıkları iyileşen Ryan Babel, Marcelo ve Tosic takımla birlikte çalıştı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

- Şenol Güneş ve Adriano'nun açıklamaları

- Antrenmandan görüntüler

HABER - KAMERA: ALİ DANAŞ - İSTANBUL / DHA

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!