(geniş haber) Başbakan Binali Yıldırım Vezneciler'de

Güncelleme Tarihi:

(geniş haber) Başbakan Binali Yıldırım Veznecilerde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2016 16:08

(geniş haber) Başbakan Binali Yıldırım Vezneciler'de

Haberin Devamı

Gülseli KENARLI -Uğur CAN-Özkan ARSLAN/İSTANBUL,(DHA) Başbakan Binali Yıldırım Vezneciler'deki patlamanın olduğu alana gelerek incelemelerde bulundu, iş yerleri zarar gören esnafı ziyaret etti.
Başbakan Binali Yıldırım'ın, resmi programa göre olay yerine saat 12.00'de gelmesi bekleniyordu. Ancak hastane ziyareti nedeniyle Yıldırım olay yeri ziyaretini sonraya alarak şehit polislerin cenazesine katılmak üzere Fatih Cami'ne gitti.

YABANCI ÜLKE TEMSİLCİLERİNİN BEKLEYİŞİ
Saat 12.30 sıralarında ellerinde çiçeklerle gelen aralarında Fransa, Belçika, Çek Cumhuriyeti Başkonsoloslarının bulunduğu 15 ülke temsilcisi de burada yaklaşık 2 saat Başbakan Binali Yıldırım'ı bekledi.

ANİDEN GERİ DÖNDÜ
Başbakan Binali Yıldırım, cenaze namazının ardından, terör saldırısının olduğu alana geldi. Binali Yıldırım'a İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve diğer ilgililer eşlik etti. Başbakan Yıldırım makam aracından inerek patlama noktasına doğru yürüyüşe geçti. Ancak Yıldırım daha sonra aniden geri döndü ve yolun diğer tarafına geçerek esnafı ziyarete başladı. Tek tek esnafı ziyaret eden Yıldırım, daha sonra emniyet şeridinin arkasında duran vatandaşların yanına gitti ve sohbet etti.

TEKRAR GELDİ
Binali Yıldırım daha sonra makam aracına binerek Beyazıt Polis Merkezi'ne gitti. Bir süre sonra olay yerine geri dönen Başbakan Yıldırım, Vezneciler Kız Yurdu'nun yönetim binasına geldi. Binali Yıldırım'ın polis merkezi ziyaretini basın mensuplarının izlemesine izin verilmedi.

YABANCI ÜLKE TEMSİLCİLERİ ÇİÇEK BIRAKTI
Binali Yıldırım'ın olay yerinden ayrılmasının ardından yabancı ülke temsilcileri, patlamanın olduğu noktaya çiçek bıraktı. Bu sırada Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan bir grupta yürüyerek bu noktaya geldi. Yabancı ülke temsilcilerinin çiçek bıraktığı sırada, Mustafa Demir ve beraberindekiler de çiçek bıraktı.
Patlama noktasına "Terörü lanetliyoruz" yazılı iki dövizin de bırakıldığı görüldü.

GÜVENLİK ŞERİDİ KALDIRILDI
Olay yerine çiçek bırakılmasının ardından dünden bu yana trafiğe kapalı olan Şehzadebaşı Caddesi'ndeki güvenlik şeridi kaldırıldı. Yol araç ve yaya trafiğine açıldı. Yol trafiğe açıldığı sırada ise bir grup da patlama yerinde "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.
(FOTOĞRAF) 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!