(GENİŞ) Erdoğan Kızılay bağışçılar ödül töreni ve iftarına katıldı

Güncelleme Tarihi:

(GENİŞ) Erdoğan Kızılay bağışçılar ödül töreni ve iftarına katıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 00:34

(GENİŞ) Erdoğan Kızılay bağışçılar ödül töreni ve iftarına katıldı

Haberin Devamı

Gülseli KENARLI-Güven USTA/İSTANBUL,(DHA)-CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Kızılay Bağışçılar Ödül Töreni ve iftar programına katıldı. 
Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz'da Genelkurmay Başkanlığı binasında darbeciler tarafından  alçakça şehit edilen Türk Kızılayı Küçükesat Şube Başkanı Serhat Önder kardeşimi  burada özellikle yad ediyorum. Kızılayın çadır üretim atölyesinde çalışan ve 15  Temmuz'da Genelkurmayın önünde helikopter ateşiyle yaralanarak gazi olan kardeşimize ve oğluna şükranlarımı sunuyorum. Simit alamayan çocuklara verilmek üzere, o günkü harçlıkları olan 27,5 lirayı kendi aralarında toplayıp  öğretmenleri vasıtasıyla Kızılaya ulaştıran Siirtli beş yavrumuza, öğrencilerimize o kocaman yürekleri için teşekkür ediyorum. Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden madencimizin cansız bedenine sarılan Kızılay battaniyesini başkalarının da ihtiyacı olabileceği düşüncesiyle getirip, Kızılayımıza teslim eden kardeşimizi muhabbetle kucaklıyorum. Kızılayımızın İstanbul'daki toplum merkezinde aldığı eğitimle iyi bir hattat olma yolunda ilerleyen Halepli Muhammed Helal evladımızı tebrik ediyorum. Bunlar tüm  faaliyetleriyle doğrudan insan hayatına dokunan bir kurum olan Türk Kızılayında yaşanan on binlerce, yüz binlerce hikayeden sadece bir kaçı" diye konuştu.

“PROFESYONELLİK GEREKTİRİYOR"
Erdoğan, “Günümüz dünyasında her iş gibi yardım toplama ve bunları yerine ulaştırma faaliyetleri amatör bir ruhla, bir inançla bir profesyonellik gerektiriyor. Aksi takdirde milletimizin büyük bir şevkle kendi nafakasından kısarak yaptığı yardımların heba olması veya yanlış ellere geçmesi kaçınılmaz hale geliyor. Geçmişte komşu ülkelerimizden birine, büyük şehirlerimizdeki belediyelerimizden birinin kendi imkanlarıyla gönderdiği yedi kamyon yardım malzemesinden tek bir paketin dahi yerine ulaşamadan yolarda yağmalandığını biliyorum" dedi. 
Erdoğan, "Yardımlaşma, dayanışma kültürümüzün yapılarına ne kadar sahip çıkarsak, ülkemizin ve dünyanın daha huzurlu, güvenli hale gelmesine o derece katkıda bulunmuş oluruz" diye konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZ, KIZILAY'A YAPTIKLARI HER KURUŞ BAĞIŞIN YERİNE ULAŞTIĞINDAN DA EMİN OLSUNLAR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunun için bugün burada madalyalarını takdim ettiğimiz hayırseverlerimizin gösterdiği alicenaplığı çok değerli görüyorum. Eğer bugün Türkiye, dünyanın en büyük mültecilere yardım operasyonunu, kimseye ihtiyaç duymadan kendi başına yürütebiliyorsa bunda Kızılay'ımızın çok büyük rolü vardır. Beyaz zemin üzerinde sola bakan kırmızı hilal işaretinin gücünü ve itibarını yardımlarımızla ve iyi yönetimimizle ne kadar yükseltirsek, kendi vatandaşlarımıza, kardeşlerimize, tüm insanlığa o derece faydalı hizmetler yapabiliriz. Bundan dolayı başta başkanımız, yönetim ve tüm gönüllülerimiz olmak üzere hepsini tebrik ediyorum, kutluyorum, Allah kendilerinden razı olsun diyorum. Vatandaşlarımız, Kızılay'a yaptıkları her kuruş bağışın yerine ulaştığından da emin olsunlar. Türk Kızılayı bünyesinde gönüllü ve profesyonel olarak hizmet veren her bir kardeşimin de bu anlayışla hareket ettiğine inanıyorum" şeklinde konuştu. 

ERDOĞAN'A HAT TABLOSU HEDİYE ETTİ
Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Suriye'den Türkiye'ye gelen 10 yaşındaki Muhammet Hilal kendi yaptığı hat tablosunu hediye etti. Ardından Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte, Siirt'ten İstanbul'a gelen 5 öğrenci ile birlikte fotoğraf çektirdi. 
Kızılay'ın 149'uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlediği geleneksel iftar yemeğinde altın ve platin madalyalar ile ödüllendirdi. Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık'ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar yemeği ve ödül törenine ayrıca Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile çok sayıda davetli katıldı.

(FOTOĞRAF)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!