Genelkurmay'dan terörle mücadele operasyonları açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmaydan terörle mücadele operasyonları açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2016 13:31

Mardin, Şırnak ve Hakkari'de bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda dün 31 terörist etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde "önemli yurt içi olaylara" yer verildi.
Buna göre, güvenlik güçleri, Mardin'in Nusaybin ilçesinde kırsal bölgeden Suriye'ye kaçmaya çalışan, terör örgütü PKK'nın 2 elebaşısının da arasında yer aldığı 18 teröristin yanı sıra ilçenin farklı mevkilerinde 6 bölücü örgüt mensubunu daha etkisiz hale getirdi. Böylece, dün ilçede etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 24 oldu.
İlçede operasyonun başladığı andan itibaren etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı da 267'ye ulaştı.
Ayrıca, 15 kalaşnikof, iki M-16 piyade tüfeği, üç RPG-7 roketatar ve iki tabanca ele geçirildi, 10 el yapımı patlayıcı imha edildi. Nusaybin'de imha edilen el yapımı patlayıcıların sayısı 551'e yükseldi.
Şırnak'taki operasyonda da 3 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Kentte bir kalaşnikof, bu silaha ait 500 mermi ve 5 şarjör, bir av tüfeği, 18 saniyeli fitil ile çok miktarda gıda maddesi ele geçirildi.
Kentte 11 el yapımı patlayıcının daha imha edilmesiyle, imha edilen patlayıcıların sayısı 614'e, etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı da 215'e yükseldi.
Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda da 4 terörist etkisiz hale getirildi, bir teröristin cesedi bulundu. Bir örgüt mensubunun teslim olduğu ilçede bugüne kadar etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 183'e ulaştı.
İlçede ayrıca bir biksi makineli tüfeği, bir kalaşnikof, bir tabanca, bir telsiz, 430 biksi ve 140 kalaşnikof mermisi ele geçirildi.

2 terörist teslim oldu

Şırnak'ın Silopi ilçesinde devam eden operasyonda da 2 terörist teslim oldu.
Etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısının 12'ye çıktığı ilçede dün bir pompalı tüfek, 31 av tüfeği fişeği ve 30 kalaşnikof mermisi ele geçirildi.
Bir el yapımı patlayıcının daha imha edilmesiyle, Silopi'de etkisiz hale getirilen el yapımı patlayıcıların sayısı 32'ye çıktı.
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde de terör örgütünden kaçan bir terörist, bir tabanca ve mühimmatı ile güvenlik güçlerine teslim oldu.
Siirt'in Şirvan ilçesinde de bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanmış iki el yapımı patlayıcı imha edildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!