Genelkurmay Başkanı Özel'den o şehit annesine hediye

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmay Başkanı Özelden o şehit annesine hediye
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2012 17:43

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Zonguldak’ı Ereğli İlçesi’nde 12 gün önceki şehit ailelerinin halkla buluşmasında, vatanın Kürt-Türk ayrımı olmadan alındığını belirterek, "Neden bu nefret, neden bu kin?" diye soran şehit annesi Ayşe Aydın’a, şilt ve şekerlik hediye etti.

Haberin Devamı

Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencilerinin 13 Aralık’ta düzenlediği etkinliğe, Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde geçen yıl 14 Temmuz’ta teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan jandarma komando çavuş 24 yaşındaki Noyan Aydın’ın annesi Ayşe Aydın’ın sözleri damga vurdu. Oğlu şehit olduğunda Kürt arkadaşlarının yanında olduğunu belirten Ayşe Aydın, "Bu toprak, bu bayrak, bu vatan Kürt- Türk ayrımı olmadan alındı. Çanakkale Savaşı hep birlikte kurtarıldı. Neden bu nefret, neden bu kin?" diye sordu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, herkesi duygulandıran sözlerinin medyada yayınlanması ardından Ayşe Aydın’a hediye gönderdi. Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, eşi Nursel Enç ile birlikte Ayşe Aydın’ı ilçe merkezindeki evinde ziyaret ederek Orgeneral Özel’in gönderdiği şilt ve üzerinde ay- yıldız bulunan şekerliği verdi. Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, Orgeneral Özel’in iyi dilek ve selamlarını da şehit annesine iletti. Ayşe Aydın, Orgeneral Özel’in hediyelerini, Dedeler Köyü’ndeki 2 katlı evlerinin 1’inci katında oğlunun fotoğraf ve eşyalarından oluşturduğu ’Şehit Çavuş Noyan Aydın Anı Evi’ne koyacağını söyledi. Ayşe Aydın, kendisini hatırlaması nedeniyle Orgeneral Özel’e teşekkür ederken, ziyaret nedeniyle de çok duygulandığını söyled

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!