Genelkurmay Başkanı 15 gün rapor aldı

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmay Başkanı 15 gün rapor aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2015 01:37

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in sağlık sorunu gerekçesiyle aldığı 15 günlük rapor süresince göreve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'ın vekalet edeceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Suriye’ye operasyon iddialarının konuşulduğu bir dönemde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in Genelkurmay Karargahı’na gitmediğinin ortaya çıkması başkentte bir anda hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu.

Genelkurmay Başkanı 15 gün rapor aldı
Ancak Orgeneral Necdet Özel’in, sağlık sorunları nedeniyle 15 gün rapor aldığı öğrenildi. Bu süre içinde Genelkurmay Karargahı’na gitmeyecek olan Özel’in küçük çapta başarılı bir operasyon geçirdiği ve bir üniversite hastanesinde kaldığı öğrenildi. Askeri kaynaklar, Özel’in sağlık sorunu nedeniyle rapor aldığını doğrularken, rahatsızlığı hakkında bilgi vermekten kaçındılar.

Özel’in rahatsızlığından dolayı İstanbul’daki Savunma Fuarı İDEF’e de gitmeyi düşünmediği ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fuara gitmesi üzerine son anda İDEF’e katıldığı öğrenildi. Özel’in raporlu olduğu süre içinde Genelkurmay Başkanlığı’na Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar vekalet edecek. Orgeneral Özel geçen yıl Temmuz ayında da strese bağlı olarak gözündeki zona nedeniyle bir süre GATA’da tedavi görmüştü.

Genelkurmay Başkanı 15 gün rapor aldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Necdet Özel'i ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!