Genel Sekreter Dr. Özkul: Hastane randevu sistemini hutbelerle yaygınlaştırmak istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Genel Sekreter Dr. Özkul: Hastane randevu sistemini hutbelerle yaygınlaştırmak istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2017 12:49

Genel Sekreter Dr. Özkul: Hastane randevu sistemini hutbelerle yaygınlaştırmak istiyoruz

Haberin Devamı

Arif RASLAN / BATMAN, (DHA) - BATMAN'da, göreve yeni atanan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Sedat Özkul, hastanelerdeki yığılmaları önlemek için Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ni (MHRS) yeni çalışmalarla daha yaygın hale getireceklerini söyledi. Dr. Özkul, "İl Müftümüzden bu konuda destek isteyeceğiz. Hutbeler aracılığıyla sistemi tanıtmayı planlıyoruz. Randevu sistemi yaygınlaşırsa hastanelerimizde yoğunluk olmaz" dedi.
Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığ'ından, Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bir süre önce atanan Op. Dr. Sedat Özkul, yapacakları çalışmalyar hakkında bilgiler verdi. Hastanelerdeki yığılmaları önlemek için Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ni daha yaygın hale getireceklerini söyleyen Dr. Özkul, İl Müftülüğü ile yapacakları görüşmelerle MHRS’yi hutbeler aracılığıyla vatandaşlara anlatmayı hedeflediklerini söyledi. Dr. Özkul şöyle konuştu:
"Bölge Devlet Hastanesi’nde günde ortalama 5 bin vatandaşımız tedavi hizmetlerinden yararlanıyor. Özellikle bazı polikliniklerde yoğunluk olduğu bir gerçek. Yığılmaların önüne geçmek için Merkezi Hekim Randevu Sistemi daha yaygın kullanılmalı. Vatandaşlarımızın çoğu henüz bu sistemden habersiz. İl Müftümüzden bu konuda destek isteyeceğiz. Hutbeler aracılığıyla sistemi tanıtmayı planlıyoruz. Randevu sistemi yaygınlaşırsa hastanelerimizde yoğunluk olmaz."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!