Gençlik ruhu kolej modasında buluşuyor

Doğal görünümlü kolejli kızlar, yeni sezonun farklı yorumlarıyla artık o kadar da masum görünmüyorlar.

Örneğin pilili ve ekoseli eteklerin altına, ince, renkli bir çorapla giyilen stiletto’nun, masumiyet dozunu biraz aştığını düşünsek de, ne kadar şık durduğunu kim inkar edebilir ki?

60’lı ve 70’li yıllar, farklı tarzlarda ve detaylarda yeniden canlanıyor. Daha çocuksu bir görünüm yaratan kolej tarzı da bunlardan biri. Tıpkı okul yıllarında olduğu gibi, rahat parçaların özellikle de ceketlerin öne çıktığı bu tarzda, lacivert, bordo ve kahve tonları kullanılıyor. Atalar Moda Tasarım Grubu’nun başındaki isim olan Yalçın Mecikoğlu, sonbaharda etek-ceket takımların koleksiyonlarda ağırlıklı bir yere sahip olduğunu bu tarzın belirleyicisi olan ekoseyle, genç ruhların yeniden canlanacağını belirtiyor ve koleksiyonu şöyle anlatıyor:

‘Atalar’ın kolej tarzında tasarladığımız ürünlerinde bordo, lacivert ve gri tonları hakim. Bele oturan kısa ve küçük ekose ceketler, diz üstü ekose mantolar, hacimli ve pilili yine diz üstü ekose etekler, küçük örme trikolar, bu trende eşlik eden uürün grupları arasında.’

HAYAL GÜCÜNÜZE DE İHTİYAÇ VAR

Kolejliler ruhunun canlanmasında hiç şüphesiz kumaşların rolü çok büyük! Koton-yün karışımları, tüvid, yünlü ekose, gömleklerde incekoton, şifon ve ipek öne çıkıyor. Trençkot hem güz gardıroplarının vazgeçilmezi, hem de bu tarzın tamamlayıcı parçalarından biri. Serin akşamlarda süveter ve bedeni saran renkli trikoların üzerinde çok da şık duruyor.

Geçmişle yapılan bu yolculukta değişen tek şey, tasarımcıların renk karışımları ve detaylarla yarattıkları görsel zenginlik. Öyle ki koyu renklerin hakim olduğu sezonda, fıstık yeşili, turuncu ve mor, kombinasyonlarda kahve tonlarını kolej modasına hizmet ederken görebilirsiniz. Renk yorumları dışında hayalgücünüze de farklı bir tarz oluşturmak için ihtiyaç var. Örneğin pilili ve ekoseli eteklerin altına ince ve renkli bir çorapla giyilecek stiletto’nun masumiyet dozunu biraz aştığını düşünsek de, şık durduğunu inkar edemeyiz. postacı çantaları, renkli valiz modelleri ve babetler de sizlere enerjik kombinasyonlar yaratma konusunda yardım edebilir. Bunun dışında jean ceketler ve eteklerin üzerine giyeceğiniz bolerolar, kısa kesimli kaprilerin de gardıroplarda mutlaka bulunması gereken parçalardan biri olduğunu belirtelim. Dantel, kurdele, britler ve iri düğmeler de bu modanın bir parçası. Özellikle ceketler, bluz ve üstlerde bol bol kullanılıyor.

10 kuralı uygulayın tarzınız konuşulsun

1. Yenilenirken yumuşak geçişler yapmayı deneyin.

Modern--şehirli kadından ‘etnik ve bohem’ bir kadına dönüşmek konusunda kararsızsınız. O zaman bluzlar ve aksesuvarlarla farklı kombinasyonlar yapın.

2. Sezon modası için fazla olgun kaldığınızı düşünüyorsunuz.

Eğer Cher ve Madonna’nın ruhuna ve görünümüne sahip değilseniz, içgüdüleriniz, o trendin yaşınıza uygun olmadığını söylüyorsa, kendinizi şık hissetmezsiniz.

3. Yaş grubunuza uygun giyinmekten korkmayın.

Modanın size kendinizi nasıl hissettirdiği çok önemli. Duygularınızın sizi götürdüğü yöne doğru gitmeniz gerektiğini bir kez daha hatırlatalım. Özgürce giyinin, ama vücut yapınıza uygun bir modelde...

4. Siyah kıyafetler her zamandaha .... görünürler.

Pahalı, sofistike, ağırbaşlı

5. Alışveriş havanızda değilseniz alışverişe ara verin.

Doğru kombinasyonlar yapmak için en azından bir süre, sadece vitrinleri tanıyın.

6. Kendinizi özgür bırakın.

Tutucu olmayın. Belirli kalıpları içine girmeden önce, deneme yanılma yöntemiyle farklı kombinasyonlar deneyin.

7. Trendler uğruna moda kurbanı olmayın.

Vücut yapınıza uygun olmayan bir pantolon, göğüslerinizi olduğundan daha büyük gösteren bir bluz veya garip bir ayakkabı... O sezon gardıropların ‘olmazsa olmazları’ arasında diye, sizi komik duruma düşürecekse, boşverin.

8. Moda hayata bakışın bir göstergesi...

Seçimleriniz iç dünyanızın aynası. Zevk sahibiyseniz belirli bir tarza da sahipsiniz demektir. Modacıların da dediği gibi; ‘Moda ne giydiğinizden daha öte bir şey.’

9. Alışveriş bir sanattır.

Sezon açılır açılmaz, moda dergilerinde gördüğünüz her şeyi alıp, sonra da dolabın bir köşesinde unutanlardansanız işe sade parçalar almakla başlayın.

10. Moda sizsiniz!

Eğer sevdiyseniz ve kendinize yakıştığını düşünüyorsanız, kesinlikle alın onu!

Aşk tılsımı

Penelope Cruz, Hilary Swank gibi isimler aradıkları aşkı bulurken, Jennifer Aniston, Heather Graham ve Ashley Simpson’ın hálá kalplerinin boş olduğunu görüyoruz. Şu sıralar ünü Amerika’dan Avrupa’ya yayılan aşk kolyelerinin de verdiği mesaj işte bu; size aşk konusunda şans getirmek! 14 ayar beyaz veya sarı altından tasarlanan bu taşlı kolyeler, neimanmarcus.com’da görülebilir. Fiyatı ise yaklaşık 600 USD.

ALIŞVERİŞ SEPETİ

Patrizia Pepe Nişantaşı’nda

İtalya’nın tanınmış moda markası Patrizia Pepe, dünya modasının kalbinin attığı Abdi İpekçi Caddesi’nde ilk mağazasını açtı. Modern ve şehirli kadının yaşam tarzını anlatan kıyafetler kadar aksesuvarlar da bu marak ile öne çıkıyor. 15 günde bir yenilenen koleksiyon, hem ayrıcalıkıl olma fırsatını sunuyor, hem de keyifli bir alışveriş ortamı yaratıyor.
Yazarın Tüm Yazıları