Gençlik ödülleri dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Gençlik ödülleri dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2008 16:25

GENÇLİK Ödülü Derneği’nin bu yıl üçüncü kez düzenlediği törende 2. Altın, 4. Gümüş ve 8. Bronz Ulusal Ödülleri 102 katılımcıya dağıtıldı.

Vehbi Koç Vakfı Koç Özel İlköğretim ve Lisesi’nde yapılan törende, seçtikleri programları tamamladıkları için Bilkent Üniversitesi Hazırlık Okulu, İstanbul Darüşşafaka Lisesi, Gaziantep Hasan Süzer Lisesi, Özel Edirne Lisesi, TED Aliağa Koleji, TED Bursa Koleji, TED İstanbul Koleji, TED Zonguldak Koleji ve Vehbi Koç Vakfı Koç Özel Lisesi’nden 102 katılımcı sertifikalarını aldılar.

Uluslararası Gençlik Ödülü programı aracılığı ile gençlerin bireysel ve sosyal gelişimine katkıda bulunarak toplumsal gelişiminin sağlamasına hizmet eden Gençlik Ödülü Derneği, Türkiye’de 5 yıl önce kuruldu.

Gençlerin, toplumsal sorumluluk bilinçlerini kuvvetlendirmeye, kendi yeteneklerini keşfetmeye ve geliştirmeye, fiziksel gelişim faaliyetlerinde bulunmaya, doğayı tanımaya ve onunla yaşamayı öğrenmeye; farklı bölgesel, sosyal, kültürel ve eğitim özelliklerine sahip olan toplumun diğer bireyleriyle bir araya gelmeye teşvik etmeye yardımcı olan dernek, 5 yıldır Uluslararası Ödül Birliği (International Award Association) tarafından, Uluslararası Gençlik Ödülü Programını Türkiye’de uyguluyor.

14 ile 25 yaş arasındaki gençlerin katılabildiği, Uluslararası Gençlik Ödülü Programı, 31 ilde 120 okulda uygulanıyor. Bugüne kadar 1428 katılımcı ödül alırken halen 1500 öğrenci porgrama devam ediyor.

Bir yılda iki ödül töreni yapılmasına karşın bu yıl biri İngiltere Kraliçesi Elizabeth ve eşi Edinburg Dükü’nün katılımının da olduğu üç tören yapıldı. Uluslararası Gençlik Ödülü Programı 1956 yılında İngiltere’de Edinburg Dükü başlatmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!