Gençlik Anıtkabir’de

Güncelleme Tarihi:

Gençlik Anıtkabir’de
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2017 16:17

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için 81 ilin yanı sıra KKTC’den gelen gençler Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’la birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Resmi törenin ardından Anıtkabir, ziyarete açıldı. 

Haberin Devamı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için ilk tören, Anıtkabir’de yapıldı. Tören öncesi yüzlerce öğrenci, ellerinde Türk bayraklarıyla Anıtkabir önünde toplandı. Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ve beraberindekiler, Aslanlı Yol’dan yürüyerek, Anıtkabir’e girdi. Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakan Kılıç, buradan Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Bakan Kılıç, buradan Anıtkabir önünde toplanan öğrencilerin yanına geçerek, öğrencilerle fotoğraf çektirdi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından öğrencilerle sohbet eden Kılıç, bir de ‘selfie’ yaptı. Tören için Anıtkabir’e gelen öğrenciler, aralıklarla yağan yağmura rağmen tören bitimine kadar Anıtkabir önündeki bekleyişini sürdürdü. Tören sonrası öğrenciler, arkadaşlarıyla Anıtkabir önünde fotoğraf çektirdi.

Haberin Devamı

Gençlik Anıtkabir’de



BİNLERCE VATANDAŞ ZİYARET ETTİ

Resmi törenin ardından halka açılan Anıtkabir’i, her yaştan binlerce vatandaş ziyaret etti. Bazı vatandaşlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesi önünde dua okurken, bazıları ise yanlarında getirdikleri kırmızı, beyaz karanfillerle ve gülleri bıraktı. Askerlerin nöbet değişimi sırasında yaptıkları seremoniyi ilgiyle izleyenler, 10. Yıl ve İzmir marşlarını okudu, nöbet değişiminin ardından askerleri uzun süre alkışladı. Atatürk’ü ziyarete çocuklarıyla gelenler, tören alanında fotoğraf çektirirken, öğrenciler, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı attı. Atatürk’ün şahsi eşyalarının sergilendiği Atatürk Müzesi ile Kurtuluş Savaşı Müzesi girişinde uzun sıra oluştu. Misak-ı Milli Kulesi’nin arka tarafındaki alana yerleştirilen dev ekrana Atatürk’ün sözleri, 10. Yıl Marşı ve Nutuk eşliğinde yansıtıldı.      

BAKMADAN GEÇME!