Gençlerin sorunu uyum değil, eğitim

Güncelleme Tarihi:

Gençlerin sorunu uyum değil, eğitim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 09:29

Türk Alman Sağlık Vakfı’nın (TDG), Almanya’nın Hessen Eyaleti Sosyal İşler ve Uyum Bakanlığı’nın himayesinde başlattığı ‘Gençlerin Şiddet Eğilimi’ konulu proje kapsamında, Offenbach yakınlarındaki Dietzenbach bir toplantı düzenlendi. Toplantıya katılan gençler, iş ve meslek yeri başvurularına yanıt alamadıklarını, bunun kendilerine yönelik ayrımcılık olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

DIETZENBACH’daki toplantıya Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, Hessen Sosyal İşler ve Uyum Bakanlığı Projeler Dairesi Başkanı Wibke Schindel, Hessen milletvekili İsmail Tipi, Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı Dr. Yaşar Bilgin, Dietzenbach Encümeni Dr. Dieter Lang, Gençlik ve Aile Bölümü yöneticisi Peter Amrein, Offenbach Uyum Sorumlusu Selver Erol katıldı. Göçmen kökenli çok sayıda genç de toplantıyı takip etti.

ÖNEMLİ OLAN EĞİTİM

Başkonsolos Çelik, Türk gençlerinin uyum yerine üniversite eğitimlerini konuşmak gerektiğini söyledi. Çelik, ikinci, üçüncü nesle hala ‘göçmen asıllı’ denilmesini doğru bulmadığını vurguladı. Uyum konusunda ABD’yi örnek gösteren Başkonsolos Çelik, “İnsanlar orada kökeni ne olursa olsun New Yorkludur. Bizim için de uyum değil, eğitim ön planda. Türk gençlerinin üniversiteye gidebilmesi önemli bir konu” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’NIN GELECEĞİ

Dr. Yaşar Bilgin, hastayı insan görerek tedavi ettiğini, şiddetin de insan ayırımı yapmaksızın değerlendirilip önlenmesi gerektiğini söyledi.
Dr. Dieter Lang, kasabada bazı yuvalarda yüzde 99 oranda göçmen çocuklar olduğuna dikkati çekerek, gençlerin iyi birikime sahip olmasının Almanya’nın geleceği için önemli olduğunu belirtti.

AİDİYETİ GELİŞTİRMELİYİZ

Wibke Schindel, diploma almadan okulu terk eden öğrenci sayısını en aza indirmek gerektiğini söyledi. Hessen Hükümeti’nin pozitif bir toplum istediğini kaydeden Schindel, 2002 yılında Şiddete Karşı Ağ oluşturduklarını, bu kurumda polis, gençlik yardım kuruluşlarıyla okulu bir araya getirdiklerini kaydetti. Poliste gençlik koordinasyon görevlilerinin de işbaşı yaptıklarını belirten Schindel, “Hessen’de Gençlik Birliği’ne bağlı derneklere üye bir milyonun üzerinde genç var. DİTİB ve Alevi Gençler de Gençlik Birliği’ne üye. Hessen’de çok kültürlü, açık, pozitif toplum olduğu bilinmeli. Gençlerde, yaşadıkları kente, eyalete ve topluma aidiyet duygusu geliştirmemiz lazım. Uyum geçmiş değil gelecektir” dedi.

2018’E KADAR DEVAM EDECEK

Esen Miray Tümer, Ayla Gediz ve Ömer Aydın yönetimindeki proje gençlerin, dış etmenlerden etkilenmeden, toplumda daha iyi yer edinmelerini sağlamak için eğitim ve kültürlerini iyileştirmeyi, kişiliklerini güçlendirmeyi, iş ve mesleki hayata hazırlamayı amaçlıyor. Proje kapsamında görevlilerin isteyen gence kurumlarla ilişkilerinde refakatçı oldukları da belirtildi. Proje 2018 yılının sonuna kadar devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!