Gençlerin ilk eserleri, mezuniyet projeleri bir arada

Güncelleme Tarihi:

Gençlerin ilk eserleri, mezuniyet projeleri bir arada
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 13:07

Gençlerin ilk eserleri, mezuniyet projeleri bir arada

Haberin Devamı

İZMİR'de düzenlenen ve 128 gencin ilk tasarım organizasyonu olan İyi Tasarım İzmir'in söyleşi ve atölye programları sona erdi. Ancak kent içine yayılan ve mimariden ulaşıma, 13 farklı alanda gerçekleştirilen sergileri ise devam ediyor. Kentteki üniversitelerin tasarım ve sanat bölümlerinin ortaklaşa katılımıyla düzenlenen sergide mimarlık, iç mimarlık, şehircilik, resim, seramik, grafik, sahne sanatları, iletişim, film, görsel iletişim, endüstriyel tasarım, moda ve tekstil tasarım alanlarında seçilmiş eserler yeraldı.
Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi'nin düzenlediği ve 'Sen De Çık Gel' sloganıyla gerçekleştirilen etkinliğin ana sergisi Üniversiteler Tasarım ve Sanat Sergisi'nde, 128 genç sanatçının ilk eserleri, mezuniyet projeleri bir araya getirildi. 11 farklı mekan ile 19 merkezde gerçekleştirilen 'İyi Tasarım İzmir' etkinliğinin söyleşiler toplantılar bölümü sona erdi, ancak etkinlik kapsamında açılan sergilerin devam ettirilmesine karar verildi. Gençlerin yaratıcı ve düşünce ürünleri, ziyaretçilerine moral ile umut verdi. Dokuz Eylül, Ege, İzmir Ekonomi ve Yaşar Üniversitesi ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün tasarım ile sanat bölümlerinin ortaklaşa katılımıyla düzenlenen sergide mimarlık, iç mimarlık, şehircilik, resim, seramik, grafik, sahne sanatları, iletişim, film, görsel iletişim, endüstriyel, moda, tekstil tasarım alanlarında seçilmiş eserler yeraldı. Sergi, 30 Kasım tarihine kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Meslek Fabrikası'nda ziyaretçilere açık olacak.
EĞİTİM OLMADAN TASARI KENTİ OLUNMUYOR
Sergi Kürotörü İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Onur Mengi, İzmir'de ilk kez böylesi kapsamlı bir sergi açıldığına dikkat çekti. Onur Mengi, “İzmir, tasarım kenti olma hedefiyle yola çıktı. Unutmamak gerekiyor ki, tasarıma gönül vermiş bir kenti besleyecek ana damarlardan biri, tasarım eğitimi. Tasarım eğitimi olmadan, tasarım kenti olunmuyor. Bu sergi, İzmir'deki tasarım eğitiminin vardığı noktayı gösteriyor. Sergi, kentin üniversiteleri arasındaki paylaşımın, birlikteliğin ve uyumun da göstergesi. İzmir, gelecekte de tasarımcı ve sanatçı üreten bir kent olacak. Biz Türkiye'nin tasarım, kültür sanat alanında İzmir'in ne denli önemli bir kent olduğunu biliyoruz. İzmir bu alanda yıllardır önemli değerler yetiştiren, insan kaynağı üreten bir kent. Sergi, kentin bu gücünü, yeni sanatçı, yeni tasarımcı üreten yönünü sergiliyor. Onların enerjisini, dinamizmini, yaşamı algılayış biçimlerini, çözüm önerileri ve vizyonlarını anlatıyor. Bu boyutuyla yaratıcı İzmir ve İzmirlilik kavramının süreceğini de gösteriyor" dedi.

İZMİR (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!