Gençler’in ‘Göz’ü 3 puanda

Güncelleme Tarihi:

Gençler’in ‘Göz’ü 3 puanda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2018 13:12

Üst üste oynadığı Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarını beraberlik ile tamamlayan Başkent ekibi, hem bu zinciri kırmayı hem de ateş hattından biraz daha uzaklaşmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Spor Toto Süper Ligin 22. haftasının kapanış maçında bugün Göztepe ile karşı karşıya gelecek. 19 Mayıs Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak maçı, Serkan Çınar yönetecek.
Kırmızı-siyahlılar, ligin ikinci yarısında 4 maçta, 2 galibiyet ve 2 beraberlik alırken, Göztepe 5 haftadır kazanamıyor. Bu maç öncesinde, Gençlerbirliği 22, Göztepe ise 33 puana sahip.
Göztepe’de; kart cezalıları kaleci Beto ile Andre Castro’nun yanı sıra sakatlıkları bulunan Kadu, Ömer Şişmanoğlu ve Hakan Çinemre forma giymeyecek.
Gençlerbirliği’nde ise Pogba ve Ahmet İlhan Özek’ın sakatlıkları sürüyor.

REKABETTE GÖZTEPE ÖNDE

Gençlerbirliği, Göstepe ile ligde bugün 32. kez karşılaşacak. Kırmızı-siyahlılar, daha önceki müsabakalarda; 7 galibiyet, 13 yenilgi alırken, 11 maç berabere bitti. Ankara’daki 15 maçta, iki takımın da beşer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyeti bulunuyor.
Kalesini gole kapadı
Göztepe ile Süper Lig’de oynadığı son 5 maçın ikisini kazanan Gençlerbirliği, daha önceki 10 karşılaşmada galibiyet alamamıştı. Sezonun ilk yarısında İzmir’de oynanan müsabakada galip ayrılan 3-2’lik skorla Göztepe oldu.
Gençlerbirliği, lige o sezon yükselen takımlarla oynadığı son 6 maçın beşini kaybetti. Başkent ekibi, tek galibiyetini bu sezonun ilk yarısında Sivasspor karşısında 4-0 ile aldı.
Ümit Özat’ın, takımın başına geçtiğinden bu yana çıktığı 9 lig maçında 14 puan toplayan Gençlerbirliği, bu sezon Özat’sız çıktığı 9 karşılaşmada 7 puan aldı.
Ligde 8 maçtır kaybetmeyen Gençlerbirliği, son 4 iç saha maçında, kalesini 3 kez gole kapattı ve sadece bir gol yedi.
5 haftadır kazanamayan Göztepe, ondan önce, 4 maçlık bir galibiyet serisi yakalamıştı.

Haberin Devamı

PENALTIYA HASRET KALDI

Ligin en az isabetli pas yapan takımı olan Gençlerbirliği, en yakın rakibi Alanyaspor’un gerisinde son sırada. Ankara ekibi, ayrıca ligde en düşük pas yüzdesine sahip takım konumunda.
Akhisarspor’un ardından rakip ceza sahasında, topla en az buluşan takım Gençlerbirliği. Gençlerbirliği, ayrıca şu ana kadar rakiplerine en fazla faul yapan ekip.
Ligde en uzun süredir lehine penaltı çalınmayan iki takımdan biri Gençlerbirliği.
Gençlerbirliği’nin ligde attığı son 11 golün 10’u, karşılaşmaların ikinci yarısında geldi. Ankara ekibinin bu süreçte ilk yarıda bulduğu tek golü Fenerbahçe maçında Nabil Dirar kendi kalesine attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!