Gençlerin en büyük sorunu: İşsizlik ve eğitim

Güncelleme Tarihi:

Gençlerin en büyük sorunu: İşsizlik ve eğitim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2016 14:07

Uluslararası Antalya Üniversitesi tarafından TNS ortaklığıyla gerçekleştirilen araştırma gençlerin sorunlarını ortaya koydu. Araştırmada 18-24 yaş arası gençlere sorunları soruldu. Buna göre gençlerin başlıca sorunları işsizlik, eğitim ve ekonomik sıkıntılar. Araştırmada gençlerin sorunları olarak tembel olmaları ve internet bağımlılığı da dikkat çekti.

Haberin Devamı

Uluslararası Antalya Üniversitesi tarafından TNS ortaklığıyla gerçekleştirilen, gençlerin ve Türk halkının öncelikli sorun ve beklentilerini ortaya koyan araştırma sonuçları açıklandı. Araştırma, Türkiye genelinde 18 ilde 18 yaş ve üzeri 1512 kişiyle yüz yüze olarak Aralık 2015 döneminde gerçekleştirildi. Araştırmaya göre, Türk halkının en önemli sorunları yüzde 48.2 ile terör, yüzde 37.2 ile işsizlik ve yüzde 25.3 ile ekonomi olarak belirlenirken, kadına şiddet belirtilen sorunlar arasında 2.8 ile 9’uncu sırada yer aldı. Gençlerin yüzde 55.1’inin işsizlik ve yüzde 21.6’sının eğitim konularını en önemli sorun olarak gördüğü tespit edildi.

İKİNCİ SORUN EĞİTİM

Araştırmaya katılan 18-24 yaş arası gençler özelinde ise işsizlik yüzde 50.1 ile birinci sorun olarak ortaya çıkarken, eğitim ikinci, ekonomi ise en büyük üçüncü sorun olarak sıralamada yer aldı. Türkiye’deki gençlerin en büyük sorununu işsizlik olarak tanımlayanlar, bunun yeterli iş alanı olmadığından (yüzde 33.3) yaşandığını düşünüyor. Bunu yüzde 10.8 ile iş beğenmeme, yüzde 10.4 ile asgari ücretin düşük olması takip ediyor. 18-24 yaş arası gençler genelden farklı olarak ikinci sırada asgari ücret düşük olduğu için işsizlik sorunu yaşandığını düşünüyor. Gençlerin yüzde 40’ı önümüzdeki 5 yıl içerisinde ekonomideki durumun aynı kalacağına inanıyor. Türkiye’deki eğitim sorunundan en fazla rahatsız olan kesim ise yine bu kesim oldu. Diğer yaş gruplarından fazla olarak gençlerin yüzde 15’i ülkenin sorunları arasında eğitimi öncelikli olarak belirtiyor.

Haberin Devamı

Gençlerin en büyük sorunu: İşsizlik ve eğitim

Gençlerin en büyük sorunu: İşsizlik ve eğitim

Gençlerin en büyük sorunu: İşsizlik ve eğitim

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!