Gençlere sosyal medyadaki tehlikeler anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Gençlere sosyal medyadaki tehlikeler anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2018 15:03

Gençlere sosyal medyadaki tehlikeler anlatıldı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Barosu ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, çocuklara sosyal medyadaki tehlikeler anlatıldı.
Çocukların suç sayılan olumsuz davranışlardan kaçınmaları ve karşılaşacakları cezai neticelerden zarar görmelerinin önlenmesi amacıyla, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından lise öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitim çalışmaları İçel Anadolu Lisesi'nde yapıldı. Gençlere sosyal medyanın tehlikelerinden korunma yollarını anlatan avukat Güray Göçer, küçük yaşta çocukların sosyal medya kullanıcısı olmalarının beraberinde birçok tehlikeyi getirebileceğini söyledi.
Bu durumun çocukları suç işlemeye itebileceğine dikkat çeken Göçer, "18 yaşından küçükler sosyal medya kullanıcısı olmamalı. Tehdit, şantaj, nefret ve ayrımcılık, kişilerin huzur ve sükununu bozma, hakaret, özel hayatın gizliliğini ihlal etme, güveni kötüye kullanma, nitelikli dolandırıcılık, halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit, devletin kurum ve organlarını aşağılama gibi konular, sosyal medyada işlenen başlıca suçlardır. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nda sosyal medya aracılığıyla düzenlenen suçlar için özel ve ayrı bir madde olmayıp, klasik şekilde işlenebilen suçlara ilişkin maddeler aracılığıyla soruşturma ve kovuşturma yapılabilir" dedi.
Gençlere sosyal medyanın tehlikelerinden korunmanın yollarını anlatan Göçer, "Ergenlik dönemi öncesi çocuklar tehlikeyi, doğruyu, yanlışı göremeyebilir. Bu nedenle suç işlemeye daha meyillidir. Sosyal medyadaki tehlikenin farkında mısınız? Çocukların kendilerine özel olarak sosyal medya hesapları kullanmaları gereken yaş, ergenlik sonrası, yani 18 yaş ve üstüdür. Küçük yaşta çocukların sosyal medya kullanıcısı olmaları beraberinde birçok tehlikeyi getirebilir, çocukları suç işlemeye itebilir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!