Gençlere sıkı takip

Güncelleme Tarihi:

Gençlere sıkı takip
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2001 00:00


Cengiz ALTAY/DHA
Haberin Devamı

Ünal'ın gözü ümit takımdaki oyuncularda

Antalyaspor, altyapıdan Uğur ve Mustafa Yalçınkaya gibi yeni yetenekler kazanmak için harekete geçti. Ümit takımdaki genç futbolculardan Abdullah Özer ve Muzaffer Taşkın (A) takım kadrosuna alındı.

İLK ADIM ATILDI

Antalyaspor'da teknik heyet, Uğur Yasan ve Mustafa Yalçınkaya gibi genç yetenekleri kazandığı altyapıyı daha verimli hale getirmek için kolları sıvadı. Teknik Direktör Metin Ünal, ilk etapta ümit takımdaki futbolcuları rotasyon sistemi ile (A) takımda antrenmana çıkaracak. Bu yönde ilk adımlar da atıldı. Sezon başında (A) takım kadrosuna alınan Serkan yeniden ümit takıma gönderilirken, devre arasındaki hazırlık maçlarında oynatılan Abdullah ile Muzaffer (A) takıma alındı.

ROTASYON SİSTEMİ

Genel Menajer Turgay Soyer, devre arasındaki bazı hazırlık maçlarında oynatılan Eren'in de ümit takıma gönderildiğini belirterek, ‘‘Ana kadroya oyuncu kazanmak isterken, ümit takıma da kadro sıkıntısı yaşatmak istemiyoruz. Teknik direktörümüz Metin Ünal, sıkı takibe aldığı ümit takımdaki beğendiği oyunculardan 1-2'sini (A) takıma alacak. İlk etapta bu gençlerin, dönüşümlü olarak (A) takımda antrenman, ümit takımda maç tecrübesi kazanmalarını sağlayacağız’’ dedi.

ŞİMDİDEN 4 ADAY

Soyer, şöyle devam etti: ‘‘Bu sistem, altyapıdaki gençlerin Birinci Lig'de forma giyecek düzeye gelmelerini daha da hızlandıracak. Şu anda Abdullah, Muzaffer, Serkan ve Eren gelecekte Antalya'da forma giymeye aday oyuncularımız arasında. Teknik Direktör Metin Ünal, sürekli gözetim altında tutacağı ümit takımda yetenekli bulduğu başka oyuncuları da aynı şekilde ana kadroda antrenmana çıkaracak. Ümit takımdaki gençlerimizin de bu fırsatı değerlendirmesini bekliyoruz.’’

İdealist olsunlar

Teknik Direktör Metin Ünal, ümit takımdaki gençler için, ‘‘Hepsinin gözü birgün (A) takımda forma giymek olmalı’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!