Gençlere sanat, spor, eğitim desteği

Güncelleme Tarihi:

Gençlere sanat, spor, eğitim desteği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 15:09

Gençlere sanat, spor, eğitim desteği

Haberin Devamı

AYDIN'ın Kuşadası ilçesindeki Mehmet Nuri Göçen Kültür, Eğitim ve Sanat Vakfı (MNGöçen Vakfı) gençlere kültürel ve sanatsal anlamda deneyimler kazandırmak amacıyla 4'üncü Uluslararası Mehmet Nuri Göçen Resim Çalıştayı düzenleyecek.

Kuşadası Pine Bay Tatil Köyü'nün kurucusu turizmci Mehmet Nuri Göçen adına kurulan Kültür, Eğitim ve Sanat Vakfı yeni bir çalıştay hazırlıyor. Jolly Tours Ege Bölge Koordinatörü Cihat Gür, eski futbolcu Ümit Karan ile vakfın yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda 2017 hedeflerini açıklayan Vakıf Başkanı Naile Göçen Çukurova, bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Mehmet Nuri Göçen Resim Çalıştayı'nın 21-29 Nisan tarihleri arasında yapılacağını söyledi. MNGöçen Vakfı Başkanı Çukurova, 4. Uluslararası Mehmet Nuri Göçen Resim Çalıştayı'na Amerika, Hollanda, Polonya, Endonezya, Pakistan, Hindistan, Vietnam, Çin ve Belçika'dan 27 sanatçının katılacağını belirterek, "Ülkemizin önemli üniversitelerinde görev yapan profesörler ve değerli 27 Türk sanatçının katılımıyla Double Tre By Hilton Kuşadası Old Town Tanneries'de yapılacak çalıştay süresince renkli aktiviteler ve seminerler ücretsiz izlenebilecek. Amacımız öğrenci ve gençlerimize kültürel ve sanatsal anlamda deneyimler kazandırmak, toplumsal yaşama katkıda bulunmak" dedi. Çukurova, lise öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasının ödüllerinin de çalıştayın gala gecesinde dağıtılacağını ifade etti.

Mehmet Nuri Göçen'in eğitime büyük önem verdiğini anlatan Naile Göçen Çukurova, "Çocuklarımızın gençlerimizin kendi kariyer yolculuklarında bir tuzumuz olsun istiyoruz. Maddi olanaklardan yoksun gençlerin eğitimine destek olabilmek, sosyal, bilimsel, kültürel, sportif alanlarda etkinlikler düzenleyerek toplumsal yaşama katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl 20 öğrencimize dokunabildik. Bu yıl sayıyı bir sıfır ekleyerek 200'e çıkardık. Umudumuz ve hedefimiz bu sayıları her yıl arttırmak. Yetenekli gençleri ileriye taşıyarak, eğitimlerinden sonra onların bizleri ileri taşımalarını sağlamaktır" dedi.

GENÇLİK KOŞUSU

Geçtiğimiz yıl ilkini düzenledikleri 'Gençler Geleceğimizdir' koşusunun ikincisini bu yıl 7 Mayıs'ta yapacaklarını söyleyen Çukurova, "Bu koşuya yediden yetmişe herkes katılabiliyor. Koşuya katılmak için ödenen paralar yine gençlerin eğitimine harcanacak. 7 Mayıs Pazar günü saat 11.00'de Pinebay Tatil Köyü önünden başlayacak olan koşu, saat 11.30'da Double Tree by Hilton önünde branç ile son bulacak. Çocuklar, gençler, yetişkinler kategorilerinde yarışacakların bağışları ile daha çok gence burs verilmesine katkıda bulunulacak" diye konuştu.

PROFESYONEL KAMP KURULACAK

Yaz Okulu Spor Akademisi ile ilgili bilgiyi ise eski futbolcu Ümit Karan verdi. Spor akademisinde 7-12 yaş arası çocuklara spor aşılamaya çalışacaklarını söyleyen Karan, "Bu yıl hayata geçirdiğimiz Yaz Okulu Spor Akademisi'nde çocuklarımıza, yaşlarına uygun profesyonel futbolcuların kamp kuralları uygulanacak. Bir futbolcu kampta neler yaşıyorsa onlar da yaşayacak. Almaları gereken kalsiyum, vitamin miktarları ve yeme içme disiplini öğretilecek. Aileler, çocukları bu akademide eğitim görürken, tatil yapma olanağı bulacak. Çocuklara vereceğimiz eğitim de profesyonelce olacak. Ben akademiye sadece ismimle destek vermeyeceğim, bizzat içinde olacağım" dedi. Karan başarılı çocukların önünü açacak olanaklar da sağlayacaklarını kaydetti.

Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!