Gençlerbirliği'nde Sırp ve gurbetçi ağırlığı

Güncelleme Tarihi:

Gençlerbirliğinde Sırp ve gurbetçi ağırlığı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2013 11:39

Milan Smiljanic transferi ile ekipteki Sırp futbolcu sayısını 5'e çıkaran Gençlerbirliği'nin kadrosunda Hırvatistan ve Bosna Hersek'ten de 1'er futbolcu bulunuyor

Spor Toto Süper Lig takımlarından Gençlerbirliği'nde transfer döneminde yapılan takviyeler sonrasında kadrodaki gurbetçi ve Sırp futbolcu sayılarının fazlalığı dikkati çekiyor.

Teknik direktör Fuat Çapa yönetiminde Süper Lig'i geçen sezonu 45 puanla 11. sırada tamamlayan başkent temsilcisi, transfer döneminde kadrosunu Sırp ve gurbetçi futbolcularla güçlendirmeye devam ediyor.

Çapa ile yollarını ayırdıktan sonra takımı Metin Diyadin'e teslim eden kırmızı-siyahlı ekipte, son olarak anlaşmaya varılan Mervan Çelik'in de transfer edilmesiyle bu sezon kadroya katılan gurbetçi futbolcu sayısı 6'ya yükseldi. Başkent temsilcisi transfer döneminde Fransa'nın Troyes takımında futbola
başlayan Serkan Yanık, Almanya'nın Hagen kentinde doğan ve futbola Borussia
Dortmund başlayan Nizamettin Çalışkan, İngiltere doğumlu Aston Villa altyapısından Ümit Yücel Emmioğlu, Hollanda'nın FC Oss takımdan Ferhat Görgülü ve son olarak Almanya'nın FC St. Pauli takımından Deniz Naki'yi kadrosuna katmıştı.

Kırmızı-siyahlı ekibin mevcut kadrosunda ise 2009'da Hollanda'nın
Rotterdam takımdan transfer edilen Aykut Demir ve aynı ülkenin ADO Den Haag
ekibinden başkente getirilen Hurşut Meriç ile 2011'de Almanya'nın Stuttgart takımından ilkay Durmuş ve geçen sezon İsveç'in Malmö ekibinden Jimmy Durmaz yer alıyor.

Sırp sayısı 5 oldu

Başkent temsilcisi yönetiminin yabancı transferi tercihinde ise Sırp futbolcuların öne çıktığı görülüyor.

Yeni teknik direktörü Diyadin ile birlikte 6 yılın ardından yurt dışına çıkarak Sırbistan'a giden ve Vojvodina'nın Kamerunlu forveti Oumarou Aboubakar'ı izleyen ancak Partizan takımdan İsveç doğumlu Sırp asıllı Milan Smiljanic'i Ankara'ya getiren kulüp başkanı İlhan Cavcav, bu transfer ile kırmızı-siyahlı ekipteki "Yugoslavya ekolünden" gelen futbolcu sayısını da 7'ye çıkarmış oldu.

Başkent temsilcisinin mevcut kadrosunda ise Sırbistan'dan Tosic, Tomic, Lekic ve Petrovic ile Bosnalı Zec, Hırvat Kulusic ve Nijeryalı Ekigho bulunuyordu.

Kampa alt yapı takviyesi

Kırmızı-siyahlı takımda teknik heyet ağırlıklı olarak gurbetçi ve Sırp futbolculardan oluşan kamp kadrosunu alt yapıdan genç futbolcularla takviye etti.

Geçen sezon kalesini, altyapıda yetişen genç Özkan Karabulut ve Ramazan Köse ile Çanakkale Dardanelspor'dan transfer edilen Ferhat Kaplan'a emanet eden Gençlerbirliği yönetimi, Bolu kampına yine altyapıdan yetişen ve geçen sezon "kardeş kulüp" Hacettepe Spor'un kalesini koruyan Mert Göktepe'yi de götürme kararı aldı.

Teknik heyet ayrıca futbola kırmızı-siyahlı kulübün alt yapısında başlayan futbolculardan tecrübeli Doğa Kaya ile berlikte gelen geçen sezonun son maçlarında başarılı oyunuyla dikkati çeken Ahmet Çalık, zaman zaman A takım kadrosuna alınan Artun, ve genç oyuncular Yusuf Emre,Tayfur, Atabey, Cansın ve Uğur Çifçi'yi de dahil ederek kamp kadrosunu geniş tuttu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!