GENÇLERBİRLİĞİ SAHAYA İNDİ

Güncelleme Tarihi:

GENÇLERBİRLİĞİ SAHAYA İNDİ
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2012 15:11

Kırmızı-siyahlılar, yenilen kadrosu ile sezonun ilk çalışmasını Beştepe Tesisleri’nde yaptı.

Haberin Devamı

İlk antrenmanda ilginç notlar vardı. Geride kalan sezonun devre arasında ailevi nedenlerle kulüpten ayrılan yardımcı antrenör Luc Nilis ile birlikte kiralık oyuncular Mahmut Boz ve Mustafa Kayabaşı takıma döndü.

Belçika’nın Gent ekibinde forma giyen, Teknik Direktör Fuat Çapa’nın oğlu Ferhat Çapa da denenmek üzere idmana çıktı. Kostarika Milli takım kampında bulunan Azofeifa ise kampa daha sonra katılacak.
 
BAŞKENT Ankara’nın Süper lig’deki tek temsilcisi Gençlerbirliği, 2012-2013 sezonu çalışmalarına dün sabah yaptığı çalışma ile başladı. Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde Teknik Direktör Fuat Çapa yönetiminde yapılan antrenmanda; yeni transferler Mehmet Kara, İlkay Durmuş ve Dusco Tosiç de yer aldı. Sezonu Karşıyaka’da geçiren Mahmut Boz ile Balıkesirspor’da tamamlayan Mustafa Kayabaşı da takıma katıldı. İzinli olan Aykut ile milli takım kampında bulunan Azofeifa ise idmana çıkmadı.
Kırmızı-siyahlı ekibin geçen yıl kadrosunda yer alan Yasin ve Soner, Trabzonspor’a; Mehmet Akgün, Beşiktaş’a; Herve Tum, Elazığspor’a giderken, Mununga da ülkesi Belçika’ya döndü.
Teknik Direktör Fuat Çapa’nın teknik ekibinde yer alan ancak geçen sezon ailevi nedenlerden ötürü Başkent’ten ayrılan yardımcı antrenör Luc Nilis’in, sezonun ilk antrenmanında sahaya çıkması dikkat çekti. Çapa’nın ekibine katılan Belçikalı kondisyoner Kwame Duwe de ilk idmana katıldı.
“İyi bir sezon ümit ediyorum”
Başkent ekibinin Teknik Direktörü Fuat Çapa, yeni sezonun tüm takımlar adına hayırlı geçmesini temenni ederek, şunları söyledi:
“İyi bir sezon geçirmeyi ümit ediyorum. Yeni sezona yönelik beklenti ve hedefleri söylemek için çok erken. Öncelikle elimizdeki oyuncu grubuyla neler yapabileceğimize bakamamız lazım. Ondan sonra hedefler belirlersek daha doğru olur. Geçen sezon takımda direk oynayan Soner, Yasin, Herve Tum ve Mehmet Akgün, takımdan ayrıldı. Bu oyuncuların yerini doldurmak için bekliyoruz. Her ne kadar bugüne kadar yapmış olduğumuz Tosiç ve Lekic transferleri yerinde olsa da bunların takım içinde neler yapacağını görmeliyiz. Geçtiğimiz sezonun üzerine biraz daha koyarak ligi tamamlamamız, bizim açımızdan başarı olur.”
Geçen sezon ligde uygulanan play-off sistemine yönelik değerlendirme de yapan Çapa, “İstemek veya istememek gibi bizim çok fazla alternatifimiz olmadı. Sonuçta federasyonun vereceği bir karar. Ancak Türkiye şartlarına baktığınız zaman play-off sistemi, Anadolu takımları için gerçekten zor” dedi.

Haberin Devamı

Fuat Çapa’nın oğlu antrenmanda

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde sezonun ilk çalışmasında sürpriz bir ismin antrenmana çıkması dikkat çekti. Teknik Direktör Fuat Çapa’nın, Belçika’nın Gent takımında oynayan oğlu Ferhat da ilk idmanda hazır bulundu. Ferhat’ın bir süre takımla antrenmanlara çıkacağı ve deneneceği, ardından da durumunun netleşeceği belirtildi.
Bolu ve Belçika kampları var

Gençlerbirliği, 4-10 Temmuz tarihleri arasında Beştepe Tesisleri’nde ön çalışmalarını yapacak. Kırmızı-siyahlılar, 11-20 Temmuz’da Bolu’da ilk kamp etabını tamamlayacak. Ardından da 4 hazırlık maçı oynayacağı, ikinci etap kampı için Belçika’ya gidecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!