Gençlerbirliği - Medipol Başakşehir maçının ardından

Güncelleme Tarihi:

Gençlerbirliği - Medipol Başakşehir maçının ardından
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2016 00:09

Gençlerbirliği - Medipol Başakşehir maçının ardından

Haberin Devamı

 Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat: ''Tek eksiğimiz özgüven''



Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Avcı: ''19 Mayıs Stadı, zaman tünelinde kalmış bir stat gibi''



Gençlerbirliği - Medipol Başakşehir maçının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ümit Özat, ''Geçen hafta oynanan Adanaspor-Gençlerbirliği maçında kötü oynarken kazanmayı bildiklerini söyledi. Özat, "İyi bir takıma karşı oynayacağımızı biliyorduk. Geçen hafta konsantrasyon kaybı yaşamıştık. Geçen hafta kötü oynarken de kazanmayı bilmek önemliydi. Bugün buradan puanla ayrıldık diye söylemiyorum. Biz de onlar kadar iyi bir takımız. Eksiğimiz var, eksiğimiz özgüven. Diğer oyuncularımız Stancu ve Rantie de gelirse biz de bu ligde en az onlar kadar iş çıkarabileceğimiz biliyoruz. İki takım da iyi mücadele etti. Bu lig böyle içeride ve dışarıda alacağınız her puanın önemi var. 4 maç oldu, 2 galibiyet, 2 beraberlik, en önemlisi gol yememek" şeklinde konuştu.

Gençlerbirliği'ne geldiği ilk gün hedefinin ilk 5 veya 6 olduğunu söyleyen Özat, "Geldiğim gün, hedefim ilk 5, 6 demiştim. O hedefe beraber, oyuncularımızla beraber bakmamız lazım. Onlar da benim dilimden anlıyorlar. Ben onların ne istediğini biliyorum. Dünyada 1, 2 istisna dışında oyuncuların arasında hiçbir fark yok. Futbol takım oyunuysa aradaki farkı kapatmak da oyuncunun elinde. Önümüzde 2 maç var, puan puandır. Geçen sene 17 maç 13 puan, bu sene 16 maç, 21, 22'leri bulursak devre arasında yapacağımızı hazırlıkla çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Üstelik fikstüre bakacak olursak bu hafta Başakşehir, Fenerbahçe, Bursa, üstüne Kasımpaşa deplasmanı... Önümüzdeki 4 maçın 3'ü deplasman" ifadelerini kullandı.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise, ''Her iki takımın da aynı mantıkla sahaya çıktığını söyledi.

Avcı, "Gençlerbirliği kompakt oynuyor. Bu nedenle oyunun yönünü değiştirerek oynamayı planladık. Hedef takım olunca rakibin konsantrasyonu yüksek oluyor. İkinci yarı bütün kazanma opsiyonlarını denedik ancak gol atmayı başaramadık. İkinci yarı kalecimize top gelmedi. Önemli bir deplasman, rakip çıkışta beraberlik normal bir sonuç gibi gözüküyor" şeklinde konuştu.

Kulübündeki istikrarlı gidişatı değerlendiren Avcı şunları söyledi:

"Birey olarak bakmıyorum sisteme bakıyorum. Kulüp ve oyun alarak gelişmeye çalışıyoruz. Bu sene artı bir üstüne koymayı hedeflemiştik. Takımın yüzde 40 da değişse sistemin devam ediyor olması beni mutlu etti. Ortada 3 ve 1 puan vardı birini aldık."

Avcı, Ankara 19 Mayıs Stadyumu'na ilişkin soruya, "Ben buruya 30-35 senedir gelip gidiyorum. Soyunma odaları sağlıklı değil. Zaman tünelinde kalmış bir stat gibi. Başkentte daha güzel bir stat görmek isteriz. Umarım Ankara'da güzel bir stat kazanır" cevabını verdi.

ERCAN ATA - ANKARA / DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!