Gençlerbirliği deplasmanda 3 puana hasret

Güncelleme Tarihi:

Gençlerbirliği deplasmanda 3 puana hasret
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2015 14:14

Spor Toto Süper Lig 14. hafta maçında Medipol Başakşehir’e 2-0 yenilen Gençlerbirliği, 7. deplasman maçından da galibiyet çıkaramadı. Deplasmanda oynadığı yedi maçın yalnızca birinden 1 puan alabilen Gençlerbirliği altı maçdan da mağlubiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

Spor  Toto Süper Lig 14. hafta maçında Medipol Başakşehir, Gençlerbirliği’ni 2-0 yendi. İlk yarısı golsüz berabere tamamlanan maçın ikinci yarısında daha etkili olan Medipol Başakşehir, 78. dakikada Bekir İrtegün, 84. dakikada da Mossoro’nun golleriyle maçı 2-0 galip tamamladı. Karşılaşmadan mağlubiyetle ayrılan Gençlerbirliği, ligde bu sezonki 7. deplasman maçından da galibiyet çıkaramadı. Başkent ekibi, rakip sahalarda oynadığı karşılaşmalardan bir beraberlik ve 6 mağlubiyetle ayrıldı. Dış saha maçlarında daha önce Antalyaspor’a 3-1, Bursaspor’a 3-2, Galatasaray’a 4-1, Akhisar Belediyespor ve Trabzonspor’a 1-0’lık skorlarla yenilen kırmızı-siyahlı takım, Torku Konyaspor ile 0-0 berabere kalmıştı. Ziraat Türkiye Kupası’nda Spor Toto 3. Lig ekibi Etimesgut Belediyespor’a 1-0 yenilerek elenen Gençlerbirliği, Süper Lig’deki son 5 maçını da kazanamadı. Başkent ekibi ligde son 5 haftada 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşadı. Gençlerbirliği, ligde 14. hafta sonunda 13 puanda kaldı.

Haberin Devamı

ÖDİLEK: MAĞLUBİYETİ HAK ETMEDİK

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, hak etmedikleri bir mağlubiyet aldıklarını kaydetti. Karşılaşmadan puan çıkarma beklentisi içinde olduklarını anlatan Özdilek, şunları kaydetti:
“Aslında başından sonuna kadar ortada gibi görünen bir maç vardı. Maçın başında rakibe bir pozisyon verdik. Sonra Djalma ile çok önemli bir pozisyon yakaladık. İkinci yarı biraz daha üretken olmaya çalıştık ama burada tartışılan bir pozisyon var. Penaltı olup olmadığını bilmiyorum ama dışarıdan gelen söylemler bu yönde. Bu bizim için maçın ikinci kırılma anı oldu. Bu tür maçlarda duran toplar çok önemli. Rakibin de bu konuda etkili olduğunu biliyoruz. Buna çalışmamıza rağmen yine bireysel hatadan enteresan bir gol yedik. Özellikle son bölümde yenilen goller takımı demoralize ediyor. Yine öyle bir müsabaka oldu. Mağlubiyeti hak etmedik ama futbolda bazen atanın puan aldığı müsabakalar oluyor.” Gençlerbirliği’nin ligin 14 haftalık bölümünde beklentilerin altında kaldığını anlatan Özdilek, “Lig çok enteresan. Her takımın bu anlamda sıkıntısı var gibi. Bugün kazansaydık, 4 takımın üstüne çıkacaktık ama maalesef bunu başaramadık. Rakibi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

MAÇ TABLOSU

Haberin Devamı

Stat: Başakşehir Fatih Terim
Hakemler: Bülent Birincioğlu, Mehmet Metin, Ata Yıldırım
Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Uğur Uçar, Yalçın Ayhan, Bekir İrtegün, Alparslan Erdem, Visca, Badji, Mahmut Tekdemir, Doka (Dk. 72 Enver Cenk Şahin), Mossoro (Dk. 87 Rotman), Cikalleshi (Dk. 72 Semih Şentürk)
Gençlerbirliği: Hopf, Ahmet Oğuz, Ahmet Yılmaz Çalık, Kulusic, Uğur Çiftçi, Djalma, Skulason, Landel, El Kabir, Spelmann (Dk. 85 İrfan Can Kahveci), Stancu (Dk. 85 Guido Koçer)
Goller: Dk. 78 Bekir İrtegün, Dk. 84 Mossoro (Medipol Başakşehir)
Sarı Kartlar: Dk. 15 Mahmut Tekdemir, Dk. 70 Alparslan Erdem, Dk. 89 Bekir İrtegün (Medipol Başakşehir), Dk. 32 Skulason, Dk. 90+3 Ahmet Yılmaz Çalık (Gençlerbirliği)

BAKMADAN GEÇME!